گزینه های وزارت صنعت برای خودرو ارزان
امیر جعفرپور معاون دفتر خودرو و نیروی محرکه وزارت صمت گفت: با توجه به خروج پراید و پژو ۴۰۵ از خط تولید دو خودروساز بزرگ کشور بنا به اقتضائات استانداردی و نیاز به دگرگونی و نوگرایی در خودروسازان، مشتریان دیگر قادر به خرید خودروهایی در بازه قیمتی ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان نیستند.
به گزارش صنعت نویس،با خارج شدن پژو ۴۰۵ و پراید از خط تولید دو خودروساز بزرگ کشور، موضوع جایگزینی آنها این روزها در ذهن افکار عمومی جای گرفته و در این راستا، وزارت صنعت،معدن و تجارت تولید خودروی ارزان را در دستور کار قرار داده است. در این مورد، امیر جعفرپور معاون دفتر خودرو و نیروی محرکه وزارت صمت گفت: با توجه به خروج پراید و پژو ۴۰۵ از خط تولید دو خودروساز بزرگ کشور بنا به اقتضائات استانداردی و نیاز به دگرگونی و نوگرایی در خودروسازان، مشتریان دیگر قادر به خرید خودروهایی در بازه قیمتی ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان نیستند.
وی افزود: در این راستا، وزارت صنعت سه گزینه تولید میکروکارها (Micro Car)، تولید خودرو با موتور کممصرف و موتورسیکلتهای چهارچرخ را در دست بررسی دارد تا گزینه مناسبی را برای خانوادههای ایرانی برگزیند. جعفرپور با بیان اینکه میکروکار به خودروهای کوچکمقیاس دو، سه یا چهار نفره اطلاق میشود، ادامهداد: این خودروها میتوانند پاسخگوی نیاز تردد شهری باشند، ضمن آنکه فضای پارک زیادی نیاز ندارند. جعفرپور اضافه کرد: تولید این خودروها با دو نیرو محرکه برقی یا هیبریدی برنامهریزی میشود.
به گفته این مقام مسوول، در پنج سال گذشته تلاشهای زیادی برای تولید موتورهای کممصرف انجام شده و تولید انبوه این نوع از موتورها و خودروهای متناسب با آنها، گزینه دوم پیش رو برای تولید محصولات ارزان است. معاون دفتر خودرو و نیروی محرکه وزارت صنعت، در مورد گزینه سوم نیز گفت: این گزینه، تولید خودروهایی را در بر می گیرد که در حقیقت موتورسیکلتهای چهارچرخ هستند؛ وزن این خودروها کمتر از ۴۵۰ کیلوگرم بوده و سرعتی کمتر از ۵۰ کیلومتر در ساعت دارند. وی افزود: این خودروها برقی خواهند بود که بین سه تا ۶ ساعت زمان برای شارژ نیاز دارند و با هر بار شارژ، می توانند بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر پیمایش داشته باشند.
جعفرپور گفت: اکنون با همراهی خودروسازان و موتورسیکلتسازان، همچنین مسوولان ایدرو و وزارت صنعت، بررسی این گزینهها در دستور کار است و امیدواریم تا یکی دو ماه آینده بتوانیم به نتیجهای مناسب دست پیدا کنیم.
وی توضیحداد: شاید تلاش برای تولید میکروکارها، لزوما با کاهش هزینه همراه نباشد، زیرا این قبیل خودروها باید بتوانند استانداردهای ۸۵ گانه را پاس کرده و از برخی امکانات رفاهی نیز برخوردار باشند، ضمن اینکه گاهی اوقات کوچک شدن خودروها ممکن است با هزینههای بالاتری همراه باشد. این مسوول وزرات صنعت خاطرنشانکرد: در تلاشیم با موافقت سازمان ملی استاندارد، این نوع خودروها با تعداد استانداردهای کمتری (در حد ۶۰ استاندارد) تولید شود تا هزینههای تولید کاهش یابد. وی اظهارداشت: تولید موتورسیکلتهای چهارچرخ با ۲۵ تا ۳۵ استاندارد نیز مد نظر است و هرچند اجازه عبور از بزرگراهها و آزادراه ها را نخواهد داشت، اما برای عبور آنها از تونلها و مناطق کم سرعت با پلیس راهور در حال رایزنی هستیم. جعفرپور ادامهداد: این خودروها با میانگین قیمتی ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان و با سیستم برقی عرضه خواهند شد و به همین دلیل شاید در ابتدا هزینه بالایی داشته باشند.
ایرنا