ایران در نیمه نخست ماه آوریل روزانه بیش از 2 میلیون بشکه نفت خام صادر کرده است. این آمار بر اساس محمولههای نفتی در ایستگاههای صادراتی ایران به دست آمده است. این در حالی است که آمار ماه مارس از صادرات روزانه 1.45 میلیون بشکه خبر میداد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بلومبرگ، اگر حجم نفت پالایششده در ایران (در حدود 1.6 میلیون بشکه در روز) را به صادرات اضافه کنیم، عرضه روزانه نفت ایران در مجموع به 3.6 میلیون بشکه خواهد رسید. در حالی که تولیدکنندگان دیگر به رهبری ونزوئلا و روسیه، مذاکراتی را برای ثابت نگهداشتن میزان تولید آغاز کردهاند، ایران با صراحت اعلام کرده تا زمانی که میزان تولیداتش به سطوح قبل از تحریمها باز نگردد در این برنامه شرکت نخواهد کرد. ایران در نظر دارد تا تولیدات خود را به 4 تا 4.2 میلیون بشکه در روز برساند.
ایران ذخایر کافی برای نگهداری نفت به مدت طولانی را ندارد. شرکت مشاور JBC احتمال داده ایران به منظور بالابردن کیفیت نفت سنگین تولیدی خود میعانات گازی خود را با صادرات نفت خام ترکیب خواهد کرد.
ایران در حال حاضر ادعا میکند که روزانه 3.5 میلیون بشکه در روز تولید نفت دارد که بسیار نزدیک به محاسبات 3.6 میلیون بشکهای تحلیلگران بلومبرگ بوده است. این موضوع نشان میدهد که بازگشت ایران به تولید قبل از تحریم، در حدود سه ماه دیگر اتفاق خواهد افتاد. رویدادی که در زمان برگزرای نشست اوپک در ماه ژوئن عربستان باید چارهای برای آن بیندیشد.
اگر ایران برای پیوستن به دیگر اعضای اوپک برای ثابت نگهداشتن میزان تولید مشتاق باشد، عربستانیها با یک انتخاب مواجه خواهند بود. یا اینکه شرایط را قبول کرده و میزان تولیدات خود را ثابت نگهدارند، یا مجددا تولیدات را افزایش دهند. از آنجا که عربستان سعودی به افزایش قیمتها برای پروژههای پرهزینه خود نیازی ندارد، انگیزه کمتری برای افزایش بیشتر قیمت نفت خام از خود نشان میدهد. نشست ماه ژوئن اوپک، یک آزمایش برای عربستان سعودی خواهد بود.