- کد مطلب : 33751 |
- تاریخ انتشار : 15 فروردین, 1397 - 12:00 |
- ارسال با پست الکترونیکی
آثار زیان بار "برندگرایی" برای "کالای ایرانی"
به گزارش صنعت نویس، اشرافیگری از نمونه آسیبهایی است که چه از حیث فرهنگی و اجتماعی و چه از باب اقتصادی، آثار زیان باری را برای کشور و جامعه در پی دارد و هر آنچه این سبک و سیاق از زندگی تشدید و ترویج شود به همان میزان بر عمق شکاف طبقاتی و سرخوردگیهای اجتماعی افزوده خواهد شد.
متاسفانه در طول سالیان اخیر به میزان قابل توجهی این روش نامیمون از زندگی تعمیق شده که یکی از نمودهای آن در برندگرایی، ظهور و بروز پیدا میکند.
اگر در دهههای گذشته، قشر و تیپی خاص به چنین روشها و شیوههایی از زندگی مبادرت میورزیدند، اما در سالیان اخیر، شاهدیم طیفهایی که در قالب طبقات متوسط جامعه و حتی بعضا طبقات ضعیف تعریف میشوند نیز به بِرَندگرایی عادت و مبادرت میورزند، کم نیستند افرادی که به سختی کسب درآمد میکنند و به یکباره حقوق دریافتی خویش را صرف فلان بِرَندِ ساعت، کفش، کتونی و غیره میکنند.
پولهای گزافی که متأسفانه هزینه اجناس و محصولات برند میشود، کالاهایی که در کیفیت مطلوب آن شک و تردیدی وجود ندارد، اما به واقع بخش قابل توجهی از هزینه کرد مربوطه، مصروف نام و آوازه این کالاها میشود و در بسیاری از موارد میتوان با صرف هزینه بسیار بسیار کمتر به خرید جنس مورد نیاز اقدام کرد.
بسیاری از اساتید دانشگاه، کارشناسان و صاحب نظران اقتصادی معتقدند، برندگرایی در نقطه مقابل حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی قرار دارد و انتظار میرود در سالی که تحت عنوان حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شده شاهد تغییرات و تحولات جدی در این شیوه خاص از زندگی در کشور باشیم.
در آخرین روزها از هفتههای پایانی سال، شاهد اقدام تحسین برانگیز صدا و سیما در راه اندازی شبکه ایران کالا بودیم و بدون تردید در صورت استمرار این ایده و عملیاتی ساختن اهداف از پیش تعیین شده، تا حدود بسیاری، موضوع حمایت از کالاهای ایرانی محقق خواهد شد و به موازات آن عارضههای فرهنگی همچون برندگرایی نیز تضعیف میشود، نارسایی که با فرهنگ سازی و آموزش و اطلاع رسانی صحیح میتوان بر آن غلبه کرد و یقینا نقش رسانههای دلسوز کشور در این ارتباط بسیار نافذ و تعیین کننده خواهد بود.
چندی پیش، علی اکبر فرهنگی، از چهرههای ماندگار حوزه ارتباطات و بنیانگذار رشته مدیریت رسانه در کشور در گفتوگو با شبکه ایران کالا، ضمن ابراز خشنودی از راه اندازی شبکه مذکور، بیان کرد: در صورت تقویت و افزایش تعامل فضای رسانهای کشور با شبکه ایران کالا، تولید داخلی و ملی و حمایت از کالاهای ایرانی به نحو شایستهای امکان پذیر خواهد شد.
اسماعیل ابونوری، مدیرگروه اقتصاد دانشگاه سمنان نیز در باب حمایت از کالای ایرانی، گفت: بدون تردید، منطق و عقلانیت حکم میکند با فرض برابری کیفیت و قیمت مناسب و مطلوب میان یک کالای ایرانی و یک محصول خارجی، به خرید کالای ایرانی مبادرت ورزیده شود، زیرا تحقق این امر باعث افزایش سطح اشتغال و تقویت فرهنگ بومی و ملی خواهد شد.
وی با اشاره به لزوم تلاش هر چه بیشتر در راستای برندگراییِ داخلی در محصولات ایرانی، تصریح کرد: یکی از راهکارهای حصول این امر، به تبلیغ صحیح کالاها و محصولات ایرانی و اخذ نظریات مصرف کنندگان داخلی و تجزیه و تحلیل آماری این نظریات و انعکاس نتایج آن به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان معطوف میشود.
برند سازی محصولات داخلی، اقتصاد کشور را متحول میکند
به همان اندازه که برندگرایی و گرایش به خرید مارکهای خارجی مخرب و زیان بار است، برندسازی محصولات ایرانی با مزایا و دستاوردهای بسیاری همراه خواهد بود و علاوه بر ایجاد انگیزه مضاعف برای تولیدکنندگان داخلی، صرفه جویی ارزی و تقویت بنیه تولید ملی، به توسعه صادرات کالاها و اقلام ایرانی نیز میانجامد.
در همین زمینه، غلامرضا کاتب، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با رسانهها، تصریح کرد: تقویت تولید ملی، در کشور نیازمند استفاده مردم از کالای داخلی و کاهش مصرف کالای خارجی است.
نماینده گرمسار در مجلس شورای اسلامی در ادامه میافزاید: تبلیغ صحیح و اصولی کالاهای ایرانی میتواند نقش بسزایی را در تحول تولید داخلی ایفاء کند و کم نیستند کشورهایی که با اتکای به این امر (تبلیغات) در راستای رونق تولید ملی خود تلاش میکنند و نتایج آن را نیز مشاهده میکنند.
این عضو هیات رئیسه مجلس میگوید: بِرَند سازی یکی دیگر از اقدامات تاثیرگذار در حمایت از کالای ایرانی است و میتواند به صادرات این نوع محصولات در خارج خاک ایران نیز کمک شایانی کند.
به واقع، کم نیستند کارشناسان و صاحب نظرانی که به لزوم برندسازی محصولات ایرانی تاکید میورزند، اما حصول این امر، مستلزم تأمین پیش نیازهای خاص به خود میباشد که در فقدان یا خلاء آن، امکان تحقق چنین امر خطیری میسر نمیشود.
ضرورت شناسنامه دار شدن کالاهای ایرانی
یکی از الزامات برند سازی محصولات ایرانی، به ایجاد شناسنامه معتبر برای آن معطوف میشود، البته تحقق چنین موضوعی در عرصهها و حوزههای گوناگون متفاوت است و قطعا با حصول این امر شاهد گشایشهای بسیاری در برند سازی محصولات و کالاهای داخلی و ایرانی خواهیم بود.
حوزه پوشاک از نمونه بخشهایی است که به شدت نیازمند شناسنامه دار شدن تولیدات است، عرصهای که با وجود برخورداری از ظرفیتها و توانمندیهای مناسب متاسفانه به دلیل برخی کم توجهیها و غفلتها دچار فرصت سوزیهای بسیاری شده که فروش کالاها و پوشاک تولید داخل با مارک و برند خارجی کرد و مصداقی از این فرصت سوزی به شمار میرود.
در کنار ارتقای کیفی محصولات ایرانی به عنوان مهمترین رکن برند سازی، شناسنامه دار شدن آنها نیز ضرورتی اجتناب ناپذیر به نظر میرسد، چندی پیش، علیرضا حائری، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران در گفت و گو با رسانه ها، با اشاره به وجود محصولات باکیفیت ایرانی همچون برنج، فرش، زعفران و غیره که برای خود نام و آوازه بسیاری دارند، مطرح کرد: در این اقلام، مشتریان و جامعه هدف محصولات مذکور، علاقه و رغبت چندانی به استفاده از نمونههای خارجی مشابه نشان نمیدهند که این امر نشان از کیفیت بسیار بالای محصولات اشاره شده و تأثیر نافذ آن در جذب متقاضیان دارد.
وی در ادامه میافزاید: عدم استفاده مردم از کالاهای ایرانی، همیشه به معنی بی کیفیت بودن آن نیست بلکه در بسیاری موارد مردم به دلیل چشم و هم چشمی به دنبال استفاده از محصولات غیر میروند.
حائری میگوید: به اعتقاد بنده برای حصولِ اَمرِ بِرَند سازی محصولات ایرانی، باید کالاهای داخلی از هویت و شناسنامه لازم برخوردار شوند تا مشتریان به اطمینان لازم در خصوص وضعیت کیفی آنها دست یابند.
وی گام برداشتن در راستای صنعتی شدن و برخورداری از فناوریهای نوین را راهکاری دیگر در برند سازی محصولات داخلی عنوان میکند و با ذکر مثال از عرصه تولید پوشاک در کشور میگوید: حوزه مذکور به معنای واقعی کلمه صنعتی نشده و به تعبیری زیر پلهای است و با شرایط موجود نمیتوان قولی در ارتباط با برند سازی در صنعت نساجی داد.
دبیر انجمن نساجی میگوید: این در شرایطی است که کشورهایی همچون ترکیه، چین و بنگلادش،۷۰ درصد گردش مالی صنعت نساجی خود را از پوشاک به دست میآورند در حالی که کشور ما در این زمینه بسیار عقب میباشد و تقریبا روی خط صفر ایستاده ایم.
مجموعه اظهارات فوق نشان میدهد برای برند سازی محصولات داخلی باید در راستای نوسازی تجهیزات، دستیابی به علم روز گامهای جدی و اساسی برداشته شود و به موازات حمایت از تولید کنندگان داخلی در راستای فرهنگ سازی و آموزش و همگرایی رسانه ای، تلاش فزایندهتری را لحاظ نمود که خوشبختانه راه اندازی شبکه ایران کالا در این خصوص بسیار نوید بخش به نظر میرسد و امید آن میرود اقدامات اینچنینی همچنان با عزمی جدی و همتی عالی استمرار پیدا کند.
تغییر نگاه تولیدی از سطح محلی، منطقهای و حتی ملی به جهانی و بین المللی، از ضروریات دیگری است که باید در برند سازی محصولات داخلی نسبت به آن توجه شود در غیر اینصورت همچنان در زیر سایه سنگین برندهای خارجی و محصولات تولیدی آنسوی آبها در قالب مصرف کنندهای صِرف، قدم برخواهیم داشت.
منبع:باشگاه خبرنگاران
آخرین اخبار
- ادعای عجیب درباره سرمایهگذاری سایپا در سوریه
- در کنار کار سختی که دارید محوریت خانواده را حفظ کنید
- باید قدر سرمایه های معنوی شهرستان را دانست
- پیش بینی شرکت مزاری از آینده بازار رمز ارز در سال ۲۰۲۵
- نرخ تورم آبان ماه اعلام شد
- بورس تا پایان سال سوپرایز می شود
- پیشبینی قیمت دلار تا پایان 1403
- گل گهر کارفرمای برتر سلامت محور کشور
- وزیر صمت با لباس گرم در پویش کاهش دو درجه ای سامانه های حرارتی
- تجلیل معاون رییس جمهور از مدیرعامل گل گهر
- پیش بینی همتی از قیمت بیت کوین
- دستاورد موفقیتآمیز گلگهر در کسب و استقرار استاندارد ISO 10015
- عرضه 1 میلیون قطعه سکه در بازار
- شرایط خرید سکه ضرب ۱۴۰۳ از مرکز مبادله اعلام شد
- کسب نشان زرین دوستاره برای گل گهر
- نایب قهرمانی گل گهر در مسابقات آتش نشانی معادن کشور
- دومین نمایشگاه نهضت تولید در معدن،صنایع معدنی کشور
- واحد چهارم گازی شرکت گهر انرژی سیرجان با شبکه سراسری سنکرون شد
- پیشبینی رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی ایران
- خودروهای برقی پلیس قابل "هک" نیستند
- میزان قطعی افزایش حقوق سال ۱۴۰۴ اعلام شد
- تولید و بومی سازی شبیه ساز آموزشی اپراتوری بیل مکانیکی
- بزرگداشت مجاهد فی سبیل الله و اقامه نماز جمعه
- توسلي مهر به ايران خودرو مي رود
- پیاده روی خانوادگی به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس
- تزریق ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار از تبصره ۱۸ برای توسعه شرکتهای حمل ونقل ریلی
- اهدای ۴ هزار سری جهیزیه و ۴ هزار بسته لوازم التحریر به افراد نیازمند
- گل گهر می تواند در حوزه علمی معادن کشور پیشرو باشد
- حذف بخشی از یارانه پنهان انرژی با طرح تخصیص بنزین به نفر
- آئین تجلیل از آزادگان سرافراز دفاع مقدس شهرستان سیرجان
- دولت چهاردهم با ناترازی برق روبروست
- واردات موبایل یک میلیون دستگاه کم شد
- ابهامات مصوبه دریافت مابهالتفاوت ارز از واردکنندگان رفع شد
- فروش چارتری پروازهای اربعین ممنوع شد
- افزایش گرمای هوا در ایران ۲ برابر جهان
- ابلاغ آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان
- 10هزار خودرو وارد شد
- به "گالری آفتاب گناوه" اعتماد نکنید
- همه چیز به نفع طلا تمام خواهد شد
- چشمانداز اقتصادی بزرگترین اقتصاد اروپا
- عزاداری متمرکز کارکنان شرکت های منطقه معدنی و صنعتی گل گهر
- کینه شخصی سعید جلیلی با بیژن زنگنه مانع اجرای قرارداد کرسنت شد
- تجمع 15 هزار نفری ملت امام حسینی سیرجان در گهر پارک
- آگهي تمدید مهلت ثبت نام آزمون شناسايي و بکارگیری نیروی قراردادی شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر و شرکت جهان فولاد سیرجان
- کسب تندیس شركت صنعتي برتر سرمايه گذار در انرژي هاي تجديد پذير در سال 1402-1401
- مدیرعامل و مدیران گل گهر رای خود را به صندوق انداختند
- ضربالاجل بورس به شرکتهای ایران خودرو و سایپا
- پلیس راهور: مشکلی با خودروهای وارداتی نداریم
- شما فرماندهان اقتصادی کشور هستید
- کسب نشان پنج ستاره تعالی HSE توسط شرکت معدنی و صنعتی گل گهر
- شرکت گل گهر و دادگستری کل استان کرمان تفاهم نامه همکاری امضا کردند
- سهمخواهي ايران خودرو و سايپا از بازار خودروهاي برقي
- ناگفتههای وزیر راه از سقوط بالگرد رئیسجمهور
- علی باقری سرپرست وزارت خارجه شد
- 5 روز عزای عمومی در کشور
- رهبر انقلاب شهادت رئیس جمهور و هیات همراه را تسلیت گفتند
- هشدار سازمان غذا و دارو درباره یک داروی تقلبی
- فرمان مهم رئیس جمهور درباره واردات چای
- مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
- چند توصیه درباره امنیت رمز عبور
- تورم ساخت مسکن و سه پیام
- توافق جدید صمت و زرگران
- صعود رمزارزها
- زمان آغاز عملیات اجرایی راه آهن رشت - آستارا
- افزایش جریمه های رانندگی به زودی
- نظر وزیر کشور درباره تقسیم سیستان و بلوچستان
- نظر وزیر کشور درباره تقسیم سیستان و بلوچستان
- فروش خودروهای برقی از فردا
- چقدر وام ودیعه مسکن پرداخت شد؟
- پرداخت مالیات مشاغل در 15 قسط
- اعلام قیمت مصوب لاستیک
- واکنش هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار
- زمان بازگشت نیروگاه بوشهر به مدار
- روند نزولی بورس متوقف شد؟
- انقلاب در موتور جستجوی گوگل
- افت حرارت پولی کشور
- سه سناریو درباره آینده واردات خودروهای کارکرده
- شنبه ها تعطیل شد
- برگزاری سومین همایش بزرگ دوقلوها و چندقلوهای سیرجانی
- فروردینماه پر رکورد گلگهر
- جزییات طرح یارانهای دولت برای دهکهای یک تا پنج
- فرش قرمز برای اسکناس درشت؟
- مراسم معارفه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد
- برگزاری باشکوه شبهای قدر در مسجد گوهرشاد گهرپارک
- درآمد عملیاتی ۶۴هزار میلیارد تومانی گل گهر در سال ۱۴۰۲
- خبر وزیر اقتصاد از واردات ۲۰ هزار خودرو
- سکه به کانال تاریخی ۴۱ میلیون تومان رسید
- خبر مهم برای متقاضیان تسهیلات ودیعه مسکن
- سال پر رکورد گلگهر
- تحقق رشد تولید ١٧/٨ درصدی محصولات کنسانتره و گندلهی شرکت معدنیوصنعتی گلگهر
- آمار عجیب از مصرف بنزین ایرانیها در نوروز
- آمار جدید واردات خودرو اعلام شد
- مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوتهبین است
- افتتاح دفتر نمایندگی اداره پست در منطقه گلگهر
- حضور نماینده سیرجان در گل گهر
- پاتک بانک مرکزی به متخلفان ارز مسافرتی
- نتایج تکمیل ظرفیت کنکور اعلام شد
- آغاز ثبتنام ۹ مدل خودروی وارداتی
- پیشبینی بازار سرمایه در سال آینده
- ورود سامانه بارشی جدید به کشور
افزودن نظر جدید