این دولت "چک بی‌محل" نمی‌کشد

رئیس مرکز آمار ایران گفت: این دولت پول بدون پشتوانه چاپ نمی‌کند که معادل چک بی‌محل کشیدن است.
صنعت نویس: امیدعلی پارسا در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان کرمانشاه که امروز برگزار شد، با اشاره به وضعیت بودجه کشور اظهار کرد: کسری بودجه در همه دولت‌ها حتی در کشورهای دیگر هم وجود داشته و خواهد داشت.
 
وی با بیان اینکه برای جبران کسری بودجه پنج راه ایجاد درآمد جدید، کنترل هزینه‌ها و مصارف، استقراض، فروش اموال و دارایی‌ها و چاپ پول که معادل چک بی محل کشیدن است وجود دارد، افزود: این دولت هرگز به دنبال چاپ پول مازاد بر ظرفیت و بدون پشتوانه نیست.
 
به گفته رئیس مرکز آمار ایران، هدف دولت وارد کردن منابع و نقدینگی‎‌های کشور به بخش تولید است که هم به کاهش بیکاری کمک کند و هم شاخص‌های اقتصادی را رشد دهد.
 
پارسا یادآوری کرد: اگر مجموعه شاخص‌های اقتصادی دولت در مهار تورم، نرخ بیکاری، ضریب جینی و ... را نگاه کنیم می‌بینیم که مسیر رشد و توسعه‌ای که دولت در پیش گرفته صحیح است، اما باید سرعت آن بیشتر شود.
 
وی با بیان اینکه دولت مجبور شد از بین دو بیماری مهلک اقتصادی "رکود" و "تورم" ابتدا را یکی را انتخاب کند، عنوان کرد: دولت نیز با یک برنامه‌ریزی صحیح ابتدا تورم را مهار و تک رقمی کرد و حالا با حفظ همین تورم تک رقمی به دنبال حل معضل رکود است.
 
وی ادامه داد: این دولت بر مبنای اصول و قوانین شناخته شده علمی دنیا، کشور را اداره و مصارف و منابع مالی کشور را مدیریت و تنظیم می‌کند.
 
رئیس ستاد سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 95 کشور در ادامه به وضعیت آمارگیری در کشور اشاره کرد و ادامه داد: خوشبختانه ایران در سرشماری اینترنتی در دنیا رکوزد زد و مشارکت 46 درصدی را ثبت کرد.
 
به گفته این مسئول، بیشترین رکوردی که پیش از این ثبت شده بود مربوط به ژاپن با مشارکت 37 درصدی بوده و حتی برخی از کشورها مانند استرالیا و کانادا رکوردهای 8 و 18 درصدی را ثبت کردند.
 
پارسا در ادامه از وضعیت خوب استان کرمانشاه با مشارکت 31.5 درصدی در سرشماری اینترنتی هم یاد کرد و گفت: بر اساس هدفگذاری که بر  پایه ضریب نفوذ اینترنت در استان‌ها انجام دادیم، کرمانشاه 15 درصد از هدفی که تعیین شده بود جلوتر بوده است.
 
وی تصریح کرد: استان‌هایی هم داشتیم که تا دو برابر هدف گذاری، در سرشماری اینترنتی شرکت کردند.
 
رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه سرشماری مرحله دوم نیز در هفته پایانی قرار دارد، تاکید کرد: در این بخش با موضوع مهم خانوارهای غایب مواجه هستیم.
 
پارسا درصد خانوارهای غایب در کشور را هفت درصد و در کرمانشاه هشت درصد اعلام کرد و یادآور شد: این عدد باید زیر یک درصد باشد.
 
رئیس ستاد سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 95 کشور خاطرنشان کرد: اگر خانواری هنگام مراجعه مامور آمار غایب باشد، باید به شیوه اینترنتی و یا تلفنی سرشماری خود را انجام دهد، اما اگر این کار را انجام ندهند مامور آمار باید آنقدر مراجعه کند تا نتیجه بگیرد، چون حتی یک خانواده هم نباید از قلم بیافتد.
 
وی با بیان اینکه اکنون ساعت مراجعه حضوری به در خانه‌ها تا 18 و یا 19 است، تاکید کرد: گاهی برای سرشماری خانوارهای غایب ممکن است این ساعت تا 21 و یا بیشتر هم طول بکشد.
 
پارسا از مردم خواست نهایت همکاری را در این خصوص با مامورین آمار داشته باشند و به سوالا پاسخ صحیح بدهند.
 
وی در ادامه مرکز آمار را مرکزی تخصصی، بی طرف و محرمانه دانست که حتی مقام قضایی هم امکان دسترسی به اطلاعات فردی آن را ندارد، مگر این اطلاعات به صورت مجموعه برای یک ناحیه، مرکز، شهر و یا استان برای تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری در اختیار مسئولین قرار گیرد.
 
به گفته این مسئول، مرکز آمار اتوبانی یک طرفه است که اطلاعات فقط به آن وارد می‌شود، اما به هیچ وجه خروجی اطلاعات فردی را از مرکز نداریم.
 
رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به اینکه آمار و اطلاعات در کشور در حال گذر از مرحله سنتی خوداظهاری مبنا به سمت نظام آماری ثبتی مبنا است، بیان کرد: این نظام همچنین از کاغذمبنایی به سمت اینترنت مبنایی پیش می‌رود.
ایسنا

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید