- کد مطلب : 26001 |
- تاریخ انتشار : 7 شهریور, 1396 - 10:37 |
- ارسال با پست الکترونیکی
بزرگترین مشکل صنعت نفت از نگاه زنگنه
به گزارش صنعت نویس، بیژن زنگنه با حضور در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما با اشاره به اینکه بالاترین رأی اعتماد به وزیر نفت در تاریخ کشورمان در این دوره مجلس شورای اسلامی داده شد، افزود: این از یک طرف نشانه همدلی و همگرایی میان دولت و مجلس شورای اسلامی است و باید به آن اهمیت داد و گرامی داشت و این همدلی موجب پیشرفت کشورمان می شود.
وی اضافه کرد: از طرف دیگر این اعتماد نشانه رضایت مجلس از عملکرد وزارت و صنعت نفت در سال های گذشته است و این اعتماد بار ما را سنگین تر می کند .
زنگنه گفت: در دوره قبل آقایان توکلی و نادران از مخالفان من برای کسب رأی اعتماد بودند امّا پس از آن در مواردی که از آنها یاری خواستم برای منافع ملی به من کمک کردند و نمونه خوبی از همکاری نیروهای انقلاب با هم بود.
وزیر نفت افزود: اشکالی ندارد مخالف باشیم اما نباید متنفر و دشمن باشیم و در عین مخالفت باید با هم مذاکره کنیم و نه مخاصمه .
وی با تاکید بر اینکه بالاترین نقطه توجه ما باید به منافع ملی باشد، ادامه داد: برای منافع ملی باید با هم همکاری کنیم و این کلید پیروزی ماست و اگر چنین باشیم هیچ دشمنی نمی تواند برای ما خطری جدی بیافریند.
زنگنه با اشاره با اینکه فناوری و علم و دانایی را باید در داخل تولید و بسترهای مناسب را برای آن ایجاد کرد، افزود: محصولات فناوری و علمی را می توان خرید امّا خود علم و فناوری را نمی توان خرید.
وزیر نفت با بیان اینکه سرمایه گذاری ها در صنعت نفت ما به علت مشکلات ناشی از تحریم کم شده است، گفت: مشکلاتی در تنظیم درست روابط مالی میان دولت و شرکت نفت برقرار شده است و کمبود منابع داریم .
زنگنه افزود: باید این مسایل را حل کنیم تا هم میدان های مشترک را توسعه دهیم و هم به افزایش بازیافت نفت از ذخایر موجود و کشف شده مان برسیم تا ذخایر ما هدر نرود که این اقدامات هم به فناوری و هم به منابع مالی و به مدیریت درست نیاز دارد.
وی با بیان اینکه اکنون تولید نفت خام کشورمان بیش از ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه نفت در روز است، گفت: صادرات نفت خام و معیانات ما در مرداد امسال بیش از ۲ و ۶ دهم میلیون بشکه در روز بوده و این رقم های خوبی است و امیدواریم در ماه های آینده این ظرفیت را با بالا رفتن تولید ما در میدان های مشترک افزایش دهیم.
زنگنه با اشاره به اینکه تولید کنونی به هیچ وجه متناسب با ذخایر ما نیست، افزود: در سیاست های کلی نظام که در سال ۱۳۷۹ توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده، اصلی را داریم که تولید ما متناسب با ذخایر ما باشد.
وی با بیان اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه، ظرفیت تولید ما باید به ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز برسد، اضافه کرد: باید ظرفیت تولید صیانتی داشته باشیم و این برای افزایش قدرت اقتصادی، سیاسی و امنیتی در منطقه مهم است .
زنگنه افزود: اکنون تقریباً به اندازه پیش از تحریم ها تولید می کنیم .
وزیرنفت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه کارگروهی در حال کار است تا بتوانیم منابع داخلی را جذب کنیم، گفت: پارسال ۵ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت منشتر کردیم و در بودجه امسال هم تا ۵ هزار میلیارد تومان اجازه انتشار اوراق مشارکت را به ما دادند.
زنگنه با اشاره به اینکه جذب منابع از داخل سخت است، اضافه کرد: بیشترین تجهیز منابع مالی باید از منابع خارجی باشد .
وی در پاسخ به این پرسش که در دولت دوازدهم چه میزان سرمایه گذاری خارجی جذب شد؟ گفت: با توجه به انعقاد قرارداد با شرکت توتال، امسال بیشترین جذب سرمایه گذارای خارجی را داشتیم و در مورد پتروشیمی هم مقداری از فاینانس استفاده کردیم .
زنگنه افزود: برای سال های آینده به حجم عظیمی از این نوع سرمایه گذاری در قالب قراردادهای نوین نفتی نیاز داریم.
وزیر نفت گفت: در کمتر از دو سال آینده همه فازهای پارس جنوبی به بهره برداری می رسد و حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب روزانه گاز تولید خواهیم کرد که این میزان از تولید قطر بیشتر خواهد بود.
بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در ادامه سخنان خود در برنامه نگاه یک درباره کارشکنی های آمریکایی در برجام افزود: باید در عقد قراردادها تسریع کنیم زیرا هر کدام از این قراردادها امضا شود عدم موفقیت برای سیاست آمریکاست.
وی با اشاره به اینکه اکنون شرایط خوبی برای پیشبرد کارها در کشور ایجاد شده است، اضافه کرد: اگر قراردادهای ما متنوع باشد حاشیه امنی را برای ما در مقابل فشارهای آمریکا ایجاد می کند.
زنگنه افزود: اکنون ۱۰ گروه موازی برای مذاکره با شرکت ها در حال فعالیت هستند و به حدود ۱۱ موضوع اولویت داده ایم که باید با پیگیری آنها را به نتیجه برسانیم و امیدواریم چندین قرارداد تا پایان امسال امضا شود.
وی گفت: از چهار ماه پیش در قرارداد اخیر برای انتقال فنآوری راه هایی را پیش بینی کردیم که نخستین راه این است که یک شرکت تولید و اکتشاف نفت ایرانی (پترو پارس) جزو دو شرکت خارجی فرانسه و چین باشد.
زنگنه افزود: چگونگی مدیریت و مهندسی مخزن، مدیریت سوپر پروژه و چگونگی تأمین مالی از جمله مسائل مهمی است که شرکت های خارجی متعهد شدند به شرکت ایرانی آموزش دهند.
وزیر نفت گفت: توتال باید یک مرکز پژوهش معتبر ایرانی را هم تجهیز کند و طرح های مشترک تحقیقاتی را اجرا کنند.
زنگنه افزود: قراردادهایی هم توسط شرکت توتال با شرکت های ایرانی بسته می شود و این کمک می کند تا صلاحیت شرکت های داخلی ما در حد بین المللی شود.
وی ادامه داد: به شرکت نفت هم بخشی از مسائل مربوط به مدیریت پروژه و توانمندی هایی را در سطح مدیریتی بالا آموزش و فنآوری را در این زمینه انتقال می دهد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه میدان های مشترک باید به سامان برسد گفت: این موضوع در اولویت ماست و اگر در تعامل جهانی مشکلی پیدا نکنیم می توانیم مشکلات را حل کنیم.
زنگنه درباره اینکه مذاکرات برای توسعه میدان های مشترک طولانی شده است، افزود: برای میدان مشترک فرزاد B با شرکت دولتی هند مذاکراتی کردیم اما به نتیجه نرسیدیم زیرا پیشنهاد آنها مناسب نبود و ۹۰ درصد عاید آنها و فقط ۱۰ درصد عاید ما می شد به همین علت با یک شرکت روسی یادداشت تفاهم امضا کردیم و مشاوری هم مسئول بررسی این موضوع شده است.
وی با بیان اینکه میانگین میزان بازیافت میدان های ما حدود ۲۷ تا ۲۸ درصد است گفت: میدان ها حسب کیفیت زمین و مخزن بازیافت های مختلفی دارد.
زنگنه افزود: افزایش برداشت مسئله اصلی میدان های ماست و نباید به هیچ وجه از آن کوتاه بیاییم و باید از پول و ثروت و از بیت المال حفاظت کنیم.
وزیر نفت با بیان اینکه برای بازیافت به فنآوری های پیشرفته نیاز داریم و باید دانش آن را در داخل کشور تولید کنیم، گفت: با حدود ۱۲ شرکت در حال مذاکره هستیم که بیشتر آنها خارجی هستند و یکی دو شرکت ایرانی هستند.
وی اضافه کرد: اگر همه چیز خوب پیش برود حدود سه ماه طول می کشد تا این مذاکرات به نتیجه برسد.
زنگنه گفت: اکنون وضع همه کشورهایی که با ما میدان مشترک نفتی دارند از نظر برداشت از ما بهتر است زیرا آنها با شرکت های درجه یک بین المللی همکاری دارند.
وی افزود: آنها برای دسترسی به شرکت های بین المللی هیچ محدودیتی ندارند در حالی که ما محدودیت زیادی داریم.
وزیر نفت در بخش دیگری از سخنان خود درباره مسئله معیشت کارکنان صنعت نفت گفت: به وضعیت کارکنان صنعت نفت باید به طور ویژه رسیدگی شود و طبق قانون، شرکت نفت و برخی از شرکت های ما باید دولتی باقی بمانند.
وی ادامه داد: نمی توان با شرکت نفت مانند یک اداره کل برخورد کرد زیرا باید با شرکت های نفت منطقه رقابت کند و برخی مواقع بهترین پرسنل خود را به علت همین رقابت از دست می دهیم.
زنگنه گفت: در سال ۸۴ کل پرسنل قرارداد پیمانکاری و رسمی وزارت نفت کمتر از ۱۲۰ هزار نفر بود اما در سال ۹۲ بدون اینکه کار نفت اضافه شود و با وجود جدا شدن ۲۵ هزار نیرو با واگذاری ها بیش از ۲۲۰ هزار نفر پرسنل داشت.
وزیر نفت با بیان اینکه در جاهایی تراکم نیرو و در جاهایی کمبود نیرو داریم، افزود: داشتن کارکنان زیاد از نظر مدیریتی بحران ایجاد می کند و این در حالی است که با حدود ۸۰ هزار نفر می توان اداره کرد.
زنگنه با اشاره به افزایش سوزاندن گازهای همراه نفت گفت: علت آن اضافه شدن یک میلیون بشکه نفت به تولید است.
وی با بیان اینکه این گازها باید جمع آوری شود و در کارخانه های ان جی ال باید شیرین سازی و تفکیک شوند، افزود: در این زمینه بیش از پنج میلیارد دلار طرح داریم که اکنون در حال اجراست.
وزیر نفت گفت: تعهد کردیم که در پایان برنامه چهار ساله دولت بیش از ۹۵ درصد گازهای همراه نفت را جمع آوری و از سوختن آنها جلوگیری کنیم.
زنگنه با اشاره به اینکه حدود پنج درصد نفت خام خوراک پتروشیمی و بقیه آن تبدیل به سوخت می شود، افزود: برای جلوگیری از خام فروشی لازم است پتروشیمی را توسعه دهیم.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۷۶ تولید پتروشیمی حدود یک میلیارد دلار بود و در سال ۱۳۹۵ تولید را به ۲۰ میلیارد دلار رساندیم و اکنون اگر بتوانیم از فاینانس های خارجی به خوبی استفاده کنیم راحت می توانیم در پایان برنامه به بیش از ۴۰ میلیارد دلار برسانیم.
زنگنه گفت: برای پالایش برنامه ما این است که همه میعانات گازی تولیدی کشور را که حدود یک میلیون بشکه در روز خواهد بود را در پالایشگاه های خودمان پالایش کنیم.
وزیر نفت افزود: با توجه به این برنامه پیش از پایان دولت دوازدهم میعانات گازی برای صادرات نخواهیم داشت و تبدیل به فرآورده ها خواهد شد.
وی اضافه کرد: در مجموع تصمیم ما این است که از یک و هفت دهم میلیون بشکه خوراک پالایشی فعلی با افزایش کیفیت بتوانیم ظرفیت پالایشی کشور را به سه میلیون بشکه در روز برسانیم.
زنگنه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تولید ما در پارس جنوبی به قطر رسیده است و تا دو سال آینده تولید ما از قطر بیشتر خواهد شد، افزود: در کمتر از دو سال آینده همه فازهای پارس جنوبی به بهره برداری می رسد و حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب روزانه گاز تولید خواهیم کرد که این میزان از تولید قطر بیشتر خواهد بود.
وزیر نفت گفت: به خاطر کمبود گاز در سال ۱۳۹۲ معادل ۱۸ میلیارد دلار سوخت مایع فقط در نیروگاه ها مصرف کردیم و در این سال ها حدود ۱۰۰ میلیارد دلار سوخت مایع در صنایع و نیروگاه ها به علت کمبود گاز مصرف کردیم بنابراین گاز اضافه برای صادرات نداشتیم.
وی افزود: در قالب دو قرارداد ۲۷ میلیارد مترمکعب گاز به عراق صادر خواهد شد و با پاکستان هم ۱۰ میلیارد متر مکعب قرارداد صادرات گاز داریم اما آنها در اجرا جدی نیستند و بهانه تحریم داشتند.
وزیر نفت گفت: برنامه ما این است که در پایان دولت دوازدهم ۷۰ میلیارد متر مکعب گاز صادرات داشته باشیم.
زنگنه افزود: استفاده نیروگاه ما از سوخت مایع امسال به زیر ۱۰ درصد خواهد رسید در حالی که این رقم در سال ۱۳۹۳، چهل و دو درصد بود و در سال ۱۴۰۰ به حدود پنج درصد خواهد رسید.
وزیر نفت گفت: تصمیم راهبردی را رئیس جمهور به وزارت نفت ابلاغ کرد و آن این است که پایانه ای را برای صادرات نفت در دریای عمان بسازیم مناقصه های این پایانه انجام شده است و باید خط لوله ای با بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر طول باید بکشیم تا یک میلیون بشکه نفت را انتقال دهد.
زنگنه افزود: طراحی ها و مناقصه آن انجام شده است و امسال قرارداد را خواهیم بست و سال آینده عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد و قرار است پالایشگاه ۳۰۰ هزار بشکه ای نفت خام هم در آنجا ساخته شود.
وی اضافه کرد: حدود ۹۸ درصد شهرها و حدود ۹۰ درصد روستاها از نعمت گاز برخوردارند.
وزیر نفت گفت: در این دولت به ۹۰۰۰ روستا گازرسانی کردیم و ۵۰۰۰ روستا در دست اجرا داریم و در کمتر از دو سال دیگر پوشش گازرسانی به روستاها به ۹۵ درصد می رسد.
زنگنه افزود: سرانه گازرسانی برای هر علمک شش میلیون تومان اما در برخی جاها به ۳۰ میلیون تومان می رسد بنابراین گازرسانی به برخی از روستاهای دور دست توجیه اقتصادی ندارد و به صرفه نیست.
وزیر نفت با اشاره به اینکه وزارت نفت به مسائل زیست محیطی کم توجهی نمی کند گفت: بالاترین خدمات را در این چهار سال به محیط زیست انجام دادیم از جمله تهیه سوخت یورو۴ برای شهرهای بزرگ و گازوییل بدون گوگرد را در شهرهای بزرگ توزیع کردیم و گازرسانی را در سطح وسیع انجام دادیم.
زنگنه افزود: برای ما قابل قبول نیست که از یک میدان نفتی ۴۰۰ هزار بشکه نفت تولید کنیم اما مردم در اطراف این میدان آب و مدرسه و جاده و خانه بهداشت نداشته باشند.
منبع:مهر
آخرین اخبار
- ادعای عجیب درباره سرمایهگذاری سایپا در سوریه
- در کنار کار سختی که دارید محوریت خانواده را حفظ کنید
- باید قدر سرمایه های معنوی شهرستان را دانست
- پیش بینی شرکت مزاری از آینده بازار رمز ارز در سال ۲۰۲۵
- نرخ تورم آبان ماه اعلام شد
- بورس تا پایان سال سوپرایز می شود
- پیشبینی قیمت دلار تا پایان 1403
- گل گهر کارفرمای برتر سلامت محور کشور
- وزیر صمت با لباس گرم در پویش کاهش دو درجه ای سامانه های حرارتی
- تجلیل معاون رییس جمهور از مدیرعامل گل گهر
- پیش بینی همتی از قیمت بیت کوین
- دستاورد موفقیتآمیز گلگهر در کسب و استقرار استاندارد ISO 10015
- عرضه 1 میلیون قطعه سکه در بازار
- شرایط خرید سکه ضرب ۱۴۰۳ از مرکز مبادله اعلام شد
- کسب نشان زرین دوستاره برای گل گهر
- نایب قهرمانی گل گهر در مسابقات آتش نشانی معادن کشور
- دومین نمایشگاه نهضت تولید در معدن،صنایع معدنی کشور
- واحد چهارم گازی شرکت گهر انرژی سیرجان با شبکه سراسری سنکرون شد
- پیشبینی رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی ایران
- خودروهای برقی پلیس قابل "هک" نیستند
- میزان قطعی افزایش حقوق سال ۱۴۰۴ اعلام شد
- تولید و بومی سازی شبیه ساز آموزشی اپراتوری بیل مکانیکی
- بزرگداشت مجاهد فی سبیل الله و اقامه نماز جمعه
- توسلي مهر به ايران خودرو مي رود
- پیاده روی خانوادگی به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس
- تزریق ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار از تبصره ۱۸ برای توسعه شرکتهای حمل ونقل ریلی
- اهدای ۴ هزار سری جهیزیه و ۴ هزار بسته لوازم التحریر به افراد نیازمند
- گل گهر می تواند در حوزه علمی معادن کشور پیشرو باشد
- حذف بخشی از یارانه پنهان انرژی با طرح تخصیص بنزین به نفر
- آئین تجلیل از آزادگان سرافراز دفاع مقدس شهرستان سیرجان
- دولت چهاردهم با ناترازی برق روبروست
- واردات موبایل یک میلیون دستگاه کم شد
- ابهامات مصوبه دریافت مابهالتفاوت ارز از واردکنندگان رفع شد
- فروش چارتری پروازهای اربعین ممنوع شد
- افزایش گرمای هوا در ایران ۲ برابر جهان
- ابلاغ آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان
- 10هزار خودرو وارد شد
- به "گالری آفتاب گناوه" اعتماد نکنید
- همه چیز به نفع طلا تمام خواهد شد
- چشمانداز اقتصادی بزرگترین اقتصاد اروپا
- عزاداری متمرکز کارکنان شرکت های منطقه معدنی و صنعتی گل گهر
- کینه شخصی سعید جلیلی با بیژن زنگنه مانع اجرای قرارداد کرسنت شد
- تجمع 15 هزار نفری ملت امام حسینی سیرجان در گهر پارک
- آگهي تمدید مهلت ثبت نام آزمون شناسايي و بکارگیری نیروی قراردادی شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر و شرکت جهان فولاد سیرجان
- کسب تندیس شركت صنعتي برتر سرمايه گذار در انرژي هاي تجديد پذير در سال 1402-1401
- مدیرعامل و مدیران گل گهر رای خود را به صندوق انداختند
- ضربالاجل بورس به شرکتهای ایران خودرو و سایپا
- پلیس راهور: مشکلی با خودروهای وارداتی نداریم
- شما فرماندهان اقتصادی کشور هستید
- کسب نشان پنج ستاره تعالی HSE توسط شرکت معدنی و صنعتی گل گهر
- شرکت گل گهر و دادگستری کل استان کرمان تفاهم نامه همکاری امضا کردند
- سهمخواهي ايران خودرو و سايپا از بازار خودروهاي برقي
- ناگفتههای وزیر راه از سقوط بالگرد رئیسجمهور
- علی باقری سرپرست وزارت خارجه شد
- 5 روز عزای عمومی در کشور
- رهبر انقلاب شهادت رئیس جمهور و هیات همراه را تسلیت گفتند
- هشدار سازمان غذا و دارو درباره یک داروی تقلبی
- فرمان مهم رئیس جمهور درباره واردات چای
- مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
- چند توصیه درباره امنیت رمز عبور
- تورم ساخت مسکن و سه پیام
- توافق جدید صمت و زرگران
- صعود رمزارزها
- زمان آغاز عملیات اجرایی راه آهن رشت - آستارا
- افزایش جریمه های رانندگی به زودی
- نظر وزیر کشور درباره تقسیم سیستان و بلوچستان
- نظر وزیر کشور درباره تقسیم سیستان و بلوچستان
- فروش خودروهای برقی از فردا
- چقدر وام ودیعه مسکن پرداخت شد؟
- پرداخت مالیات مشاغل در 15 قسط
- اعلام قیمت مصوب لاستیک
- واکنش هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار
- زمان بازگشت نیروگاه بوشهر به مدار
- روند نزولی بورس متوقف شد؟
- انقلاب در موتور جستجوی گوگل
- افت حرارت پولی کشور
- سه سناریو درباره آینده واردات خودروهای کارکرده
- شنبه ها تعطیل شد
- برگزاری سومین همایش بزرگ دوقلوها و چندقلوهای سیرجانی
- فروردینماه پر رکورد گلگهر
- جزییات طرح یارانهای دولت برای دهکهای یک تا پنج
- فرش قرمز برای اسکناس درشت؟
- مراسم معارفه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد
- برگزاری باشکوه شبهای قدر در مسجد گوهرشاد گهرپارک
- درآمد عملیاتی ۶۴هزار میلیارد تومانی گل گهر در سال ۱۴۰۲
- خبر وزیر اقتصاد از واردات ۲۰ هزار خودرو
- سکه به کانال تاریخی ۴۱ میلیون تومان رسید
- خبر مهم برای متقاضیان تسهیلات ودیعه مسکن
- سال پر رکورد گلگهر
- تحقق رشد تولید ١٧/٨ درصدی محصولات کنسانتره و گندلهی شرکت معدنیوصنعتی گلگهر
- آمار عجیب از مصرف بنزین ایرانیها در نوروز
- آمار جدید واردات خودرو اعلام شد
- مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوتهبین است
- افتتاح دفتر نمایندگی اداره پست در منطقه گلگهر
- حضور نماینده سیرجان در گل گهر
- پاتک بانک مرکزی به متخلفان ارز مسافرتی
- نتایج تکمیل ظرفیت کنکور اعلام شد
- آغاز ثبتنام ۹ مدل خودروی وارداتی
- پیشبینی بازار سرمایه در سال آینده
- ورود سامانه بارشی جدید به کشور
افزودن نظر جدید