- کد مطلب : 26594 |
- تاریخ انتشار : 18 شهریور, 1396 - 15:38 |
- ارسال با پست الکترونیکی
بهترین روش مالیاتی برای کسب و کار
به گزارش صنعت نویس، شنيدن جزئيات كد مالياتي شاید شما را به هیجان نیاورند، اما بسيار مهم هستند و در نهايت ممكن است تغيير كند. در حقيقت، 12 ماه آينده به يك زمان حساس تبديل مي شود.
با وجود شروعی ناهموار، اصلاحات مالياتي در دستور كار كنگره قرار دارد و ايده هايي كه در نظر گرفته ميشوند، به خصوص در مورد ماليات بر كسب و كار، صرفا اصلاحاتی در سيستم انعطافناپذیر ما محسوب نمیشوند. آن تصميمات به طور جدي چگونگی کسب درآمد دولت را تغییر میدهند و انگيزه تصميم گيرندگان بخش خصوصي را دگرگون ميسازد. اين براي کسانی که مثل من علاقمند سياستهای مالياتي هستند، بسيار جذاب است. اما درک آن برای همه اهمیت دارد.
نيروي انگيزشي در پس اصلاحات ماليات کسب و کار اين است كه نرخ ماليات قانونی بر شركتها در ايالات متحده آمريكا يكي از بالاترينها در جهان است. نرخ بالا انواع رفتارهاي ناسازگار را تشويق ميكند، از قبيل نگه داشتن پول در شركتهاي تابعه در خارج از كشور و دستکاری ساختارهاي شركتي براي سوءاستفاده از نرخهاي پايينتر در خارج از كشور.
ماليات بر شركتهاي فعلي مورد قبول كوين آ.هاست نیست، اقتصادداني كه اخيرا بوسيله رئيس جمهور ترامپ به رياست شوراي مشاوران اقتصادي منصوب شده است. برخي از تحقيقات آقاي هاست نشان ميدهد كه مالياتهای ما بر شركتهاي بزرگ ممكن است چنان تحريف شده باشد كه كاهش در نرخ ممكن است درآمد مالياتي را افزايش دهد.
در یکی دیگر از مقالهها، آقای هاست دريافت که مالیات بر شرکتها دستمزد را براي کارگران بخش صنعتي کاهش میدهد. در جهاني که سرمایهداراي تحرك است و نيروي کار نیست، سرمايه از کشورهای با مالیات بالا فرار میکند و کارگران بايد بار بهرهوری کمتر و كاهش درآمد را تحمل كنند.
با اين حال بحث در كنگره فراتر از بحث ساده نرخهاي ماليات است. نقشه راه بهتر، همان طور كه به وسيله سخنگوي پارلمان پاول راين و نماينده جمهوري خواه كنگره كوين بردي، مورد حمایت قرار گرفت، وعده تغييرات اساسي در ماهيت ماليات بر كسب و كار را میدهد، كه بيشتر این تغییرات از نظر من، قدمی در مسير درست است. اما چهار مسئله كليدي وجود دارد.
جهانی در برابر کشوری: اكثر كشورها قصد دارند ماليات را بر فعاليتهاي اقتصادي كه در داخل سرزمينشان قرار دارد اعمال كنند. چنين سيستمي کشوری ناميده ميشود. در مقابل، ايالات متحده داراي ماليات بر شركتهایی با سیستم جهانی است. اگر يك شركت مستقر در ايالات متحده يك محصول در خارج از كشور توليد و سپس آن را به خارج از كشور بفروشد، خزانهداري ما هنگامي كه آن محصول به داخل كشور بازگردانده ميشود، بخشی از سود را به عنوان مالیات از آن دریافت میکند.
طرح مالياتي مجلس سيستم ما را به سمت استانداردهاي جهاني حركت ميدهد. شركتهاي آمريكايي قادر به رقابت در خارج از كشور و با شرایطی برابر با شركتهاي كشورهاي ديگر خواهند بود. انگيزه مالياتي براي انحرافهای شرکتی حذف خواهد شد.
درآمد در مقابل مصرف: بسياري از اقتصاددانان بحث كردهاند كه مالياتبندي بايد براساس مصرف و نه درآمد صورت گیرد. مالياتهاي بر مصرف انگيزه سرمايهگذاري و پس انداز را كمتر كاهش ميدهند و در نتیجه براي رشد اقتصادي مطلوبتر هستند. علاوه بر اين، مالياتهاي بر مصرف به طور قابل توجهي عادلانهتر هستند: این مالیاتها بر استاندارد زندگیای که مردم از آن لذت میبرند بسته میشوند و نه بر ارزش آنچه تولید میکنند.
طرح مجلس به سمت ماليات بر مصرف حركت ميكند و اجازه میدهد تا كسب و كارها هزينههاي سرمايهگذاري خود را بلافاصله كسر نمايند، بر خلاف حالتی که در آن کسب و کارها این هزینهها را به آرامی و طی زمان مستهلک کنند. با معافيت کسب و کارها از مالیات بر درآمدهایی که مجدداً سرمایهگذاری میکنند، دولت اساسا سودهاي مصرفشده را مالياتبندي ميكند.
مالياتبندی مبداً-محور در مقابل مقصد-محور: در حال حاضر مالیاتبندی مبداً-محور پايه اصلي سيستم ماليات بر شركتها است. در این سیستم مالیات بر سود کالاهایی که در ایالات متحده تولید میشوند بسته میشوند و توجهی به جایی که این کالاها مورد مصرف قرار میگیرند صورت نمیگیرد. جايگزين پيشنهاد شده در طرح مجلس، این گونه خواهد بود که در آن تمام كالاهاي مصرف شده در ايالات متحده، صرف نظر از جايي كه ساخته شدهاند مالیاتبندی میشوند. اين رويكرد مقصد-محور، واردات را مالیاتبندی میکند و صادرات را از آن معاف میسازد، این سیستم گاهي اوقات اصلاح مرز ناميده ميشود. به اين ترتيب ماليات بر كسب و كار شباهت بسياري به مالياتهاي ارزش افزوده در اروپا خواهد داشت.
بعضي از طرفداران این سیستم استدلال ميكنند كه تغيير به ماليات مقصد-محور، كالاهاي آمريكايي را رقابتيتر ميكند و كسري تجاري ما را كاهش میدهد. برخي منتقدان نیز مطرح کردهاند كه این کار به شدت به شركتهايي كه به واردات و مشتريانشان وابسته هستند، آسيب ميرساند. اما هر دو استدلال احتمالا اشتباه هستند.
واضح است که تاثير فوري این تغيير کاهش واردات و تشويق صادرات است. اما در عین حال به معني کاهش عرضه دلارهاي آمریکایی در بازار ارز خارجي، و افزایش تقاضای دلار توسط خارجیها است. در نتيجه، ارزش دلار افزایش خواهد یافت و كالاهاي خارجي را براي آمريكاييها ارزانتر و كالاهاي آمريكايي براي خارجيهاي گرانتر میکند. تغییر نرخ ارز، تاثير اوليه بر واردات و صادرات را جبران ميكند.
مزيت اصلي ماليات مقصد-محور آسانتر بودن شناسایی مکان مصرف یک کالا به نسبت شناسایی مکان تولید آن است. در دنيايي كه شركتهاي چند مليتي كالاها را با استفاده از قطعاتی از سراسر جهان توليد ميكنند، مالياتهاي مبداً-محور شرکتها را تشویق میکند تا با دستکاری قیمتهای انتقال، سیستم را دور بزنند. ماليات بر مبناي مقصد به آساني قابل دور زدن نیست.
بدهي در مقابل سهام: در حال حاضر، بنگاهها ميتوانند پرداختهاي بهرهای به صاحبان اوراق قرضه را جزء کسورات مالیاتی قرار دهند، اما پرداختهای سهامی به صاحبان سهام جزء این کسورات قرار نمیگیرد. اين روش، شركتها را تشويق ميكند تا روش تأمین مالی خود را به جای سهام، بر بدهی استوار کنند، و اين باعث آسیبپذیری بیشتر آنها از لحاظ مالی خواهد شد.
طرح مجلس اين رفتار نامتقارن با بدهی و سهام را با پایان بخشیدن به معافیت مالیاتی پرداختهای بهرهای اصلاح میکند. در این طرح مالیات کسب و کار بر مبنای جریان وجوه نقدی آن خواهد بود: یعنی درآمد منهای پرداختهای دستمزدی و هزینههای سرمایهگذاری. حال اینکه پس از آن اين جريان پول نقد چگونه و به چه ترتیبی به صاحبان سهام و صاحبان بدهي پرداخت ميشود بياهميت خواهد بود.
در حالي كه من گزینههای سياستی پيشنهاد شده توسط طرح مجلس را میپسندم، اما همه اقتصاددانان در این مورد توافق ندارند. برخی این طرح را بسیار افراطی و با عواقب پیشبینی نشده بیشمار ميدانند. ديگران نگران هستند كه انتقال از سيستم قديمي به سیستمی جديد، ارزش هزینههای ناشی از آن را ندارد، حتي اگر روش جديد بهتر باشد.
بدون ترديد، مناظره پیش رو در این مورد با بازیهای سیاسی فراوان همراه خواهد بود. هر گونه تغيير بزرگ مالياتي برندگان و بازندگاني دارد، و بازندگان مطمئناً کاری میکنند كه صدايشان شنيده شود. اما مهمترين مسئله اين است كه این تغييرات در كل برای ايالات متحده، و نه تنها برای ذینفعان خاصی، بهتر باشد. هر چه رأیدهندگان بیشتر آگاه شوند، برای همه ما بهتر خواهد بود.
منبع:خبرآنلاین
آخرین اخبار
- نایب قهرمانی گل گهر در مسابقات آتش نشانی معادن کشور
- دومین نمایشگاه نهضت تولید در معدن،صنایع معدنی کشور
- واحد چهارم گازی شرکت گهر انرژی سیرجان با شبکه سراسری سنکرون شد
- پیشبینی رشد اقتصادی ۳.۷ درصدی ایران
- خودروهای برقی پلیس قابل "هک" نیستند
- میزان قطعی افزایش حقوق سال ۱۴۰۴ اعلام شد
- تولید و بومی سازی شبیه ساز آموزشی اپراتوری بیل مکانیکی
- بزرگداشت مجاهد فی سبیل الله و اقامه نماز جمعه
- توسلي مهر به ايران خودرو مي رود
- پیاده روی خانوادگی به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس
- تزریق ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار از تبصره ۱۸ برای توسعه شرکتهای حمل ونقل ریلی
- اهدای ۴ هزار سری جهیزیه و ۴ هزار بسته لوازم التحریر به افراد نیازمند
- گل گهر می تواند در حوزه علمی معادن کشور پیشرو باشد
- حذف بخشی از یارانه پنهان انرژی با طرح تخصیص بنزین به نفر
- آئین تجلیل از آزادگان سرافراز دفاع مقدس شهرستان سیرجان
- دولت چهاردهم با ناترازی برق روبروست
- واردات موبایل یک میلیون دستگاه کم شد
- ابهامات مصوبه دریافت مابهالتفاوت ارز از واردکنندگان رفع شد
- فروش چارتری پروازهای اربعین ممنوع شد
- افزایش گرمای هوا در ایران ۲ برابر جهان
- ابلاغ آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان
- 10هزار خودرو وارد شد
- به "گالری آفتاب گناوه" اعتماد نکنید
- همه چیز به نفع طلا تمام خواهد شد
- چشمانداز اقتصادی بزرگترین اقتصاد اروپا
- عزاداری متمرکز کارکنان شرکت های منطقه معدنی و صنعتی گل گهر
- کینه شخصی سعید جلیلی با بیژن زنگنه مانع اجرای قرارداد کرسنت شد
- تجمع 15 هزار نفری ملت امام حسینی سیرجان در گهر پارک
- آگهي تمدید مهلت ثبت نام آزمون شناسايي و بکارگیری نیروی قراردادی شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر و شرکت جهان فولاد سیرجان
- کسب تندیس شركت صنعتي برتر سرمايه گذار در انرژي هاي تجديد پذير در سال 1402-1401
- مدیرعامل و مدیران گل گهر رای خود را به صندوق انداختند
- ضربالاجل بورس به شرکتهای ایران خودرو و سایپا
- پلیس راهور: مشکلی با خودروهای وارداتی نداریم
- شما فرماندهان اقتصادی کشور هستید
- کسب نشان پنج ستاره تعالی HSE توسط شرکت معدنی و صنعتی گل گهر
- شرکت گل گهر و دادگستری کل استان کرمان تفاهم نامه همکاری امضا کردند
- سهمخواهي ايران خودرو و سايپا از بازار خودروهاي برقي
- ناگفتههای وزیر راه از سقوط بالگرد رئیسجمهور
- علی باقری سرپرست وزارت خارجه شد
- 5 روز عزای عمومی در کشور
- رهبر انقلاب شهادت رئیس جمهور و هیات همراه را تسلیت گفتند
- هشدار سازمان غذا و دارو درباره یک داروی تقلبی
- فرمان مهم رئیس جمهور درباره واردات چای
- مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
- چند توصیه درباره امنیت رمز عبور
- تورم ساخت مسکن و سه پیام
- توافق جدید صمت و زرگران
- صعود رمزارزها
- زمان آغاز عملیات اجرایی راه آهن رشت - آستارا
- افزایش جریمه های رانندگی به زودی
- نظر وزیر کشور درباره تقسیم سیستان و بلوچستان
- نظر وزیر کشور درباره تقسیم سیستان و بلوچستان
- فروش خودروهای برقی از فردا
- چقدر وام ودیعه مسکن پرداخت شد؟
- پرداخت مالیات مشاغل در 15 قسط
- اعلام قیمت مصوب لاستیک
- واکنش هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار
- زمان بازگشت نیروگاه بوشهر به مدار
- روند نزولی بورس متوقف شد؟
- انقلاب در موتور جستجوی گوگل
- افت حرارت پولی کشور
- سه سناریو درباره آینده واردات خودروهای کارکرده
- شنبه ها تعطیل شد
- برگزاری سومین همایش بزرگ دوقلوها و چندقلوهای سیرجانی
- فروردینماه پر رکورد گلگهر
- جزییات طرح یارانهای دولت برای دهکهای یک تا پنج
- فرش قرمز برای اسکناس درشت؟
- مراسم معارفه مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد
- برگزاری باشکوه شبهای قدر در مسجد گوهرشاد گهرپارک
- درآمد عملیاتی ۶۴هزار میلیارد تومانی گل گهر در سال ۱۴۰۲
- خبر وزیر اقتصاد از واردات ۲۰ هزار خودرو
- سکه به کانال تاریخی ۴۱ میلیون تومان رسید
- خبر مهم برای متقاضیان تسهیلات ودیعه مسکن
- سال پر رکورد گلگهر
- تحقق رشد تولید ١٧/٨ درصدی محصولات کنسانتره و گندلهی شرکت معدنیوصنعتی گلگهر
- آمار عجیب از مصرف بنزین ایرانیها در نوروز
- آمار جدید واردات خودرو اعلام شد
- مشکل اقتصاد ایران، جهالت مدیران رانتی و کوتهبین است
- افتتاح دفتر نمایندگی اداره پست در منطقه گلگهر
- حضور نماینده سیرجان در گل گهر
- پاتک بانک مرکزی به متخلفان ارز مسافرتی
- نتایج تکمیل ظرفیت کنکور اعلام شد
- آغاز ثبتنام ۹ مدل خودروی وارداتی
- پیشبینی بازار سرمایه در سال آینده
- ورود سامانه بارشی جدید به کشور
- تعیین نرخ کرایه اتوبوس، تاکسی و مترو برای سال ۱۴۰۳
- پاسخ به 17 پرسش درباره کالابرگ الکترونیکی
- بی محلی خودروسازان به قطعه سازهای داخلی
- پژوپارس به آخر خط رسید
- مجمع عمومی فوقالعاده شرکت گلگهر برگزار شد
- زوایای ناپیدای حراج سکه
- سیف، اقدام بانک مرکزی را پسندید
- سیل در سیستان/عکس
- مسدودی 10 روزه جاده چالوس و آزادراه تهران_شمال
- رتبه ایران در تولید گاز
- واردات خودرو فقط با کارت بازرگانی
- عرضه کنسرو ماهی با ۱۵ درصد تخفیف
- بارش دوباره در کشور
- کارنامه مردود دولت در واردات خودرو
- تداوم افزایش درآمد عملیاتی شرکت معدنیوصنعتی گلگهر
افزودن نظر جدید