خریداران آسیایی نفت ایران به دنبال یافتن جایگزین

به دنبال تصمیم ترامپ به خروج از برجام، پالایشگاه های آسیایی که خود را برای تشدید تحریم های آمریکا علیه ایران آماده می کنند، به دنبال تامین کنندگان نفتی جایگزین هستند.
خریداران آسیایی نفت ایران به دنبال یافتن جایگزین

به گزارش صنعت نویس به نقل از رویترز، به دنبال تصمیم ترامپ به خروج از برجام، پالایشگاه های آسیایی که خود را برای تشدید تحریم های آمریکا علیه ایران آماده می کنند، به دنبال تامین کنندگان نفتی جایگزین هستند.

دولت آمریکا با اعلام خروج از برجام قصد دارد تحریم های یکجانبه جدیدی را علیه ایران برقرار نماید. احسان خمان، رئیس بخش تحقیقات خاورمیانه و شمال آفریقای موسه میتسوبیشی یو اف جی گفت، تحریم های جدید احتمالا شامل اقداماتی علیه بخش های نفت و کشتیرانی ایران خواهد بود و این صنایع 180 روز فرصت خواهند داشت تا خود را با این تحریم ها تطبیق دهند.

خمان افزود: «با اعلام اینکه آمریکا بالاترین سطح از تحریم ها را علیه ایران برقرار خواهد کرد و اعلام اینکه هر کشوری که به ایران کمک کند نیز تحت تحریم قرار خواهد گرفت، ترامپ به صراحت این نکته را بیان کرده که کمترین تمایل را نسبت به یک توافق جایگزین با ایران دارد.»

در جریان دور قبلی تحریم ها، عرضه نفت ایران به میزان حدود یک میلیون بشکه در روز کاهش یافت، اما این کشور بعد از برجام در ژانویه 2016 مجددا خود را به عنوان صادر کننده مهم نفت مطرح ساخت.

از آن زمان به این طرف، ایران تولید و صادرات نفت خود را افزایش داده است. ایران در مارس 2018، 3.81 میلیون بشکه نفت تولید کرد که تقریبا 4 درصد از کل تولید جهانی نفت بود و صادرات نفت این کشور نیز در بازه زمانی ژانویه تا مارس به بیش از 2 میلیون بشکه در روز رسید.

اکنون تحلیلگران انتظار دارند بسته به اینکه چه تعداد از کشورها با واشنگتن همراهی کنند، صادرات نفت ایران بین 300 هزار تا یک میلیون بشکه در روز کاهش یابد.

اکثر متحدان آمریکا مخالف تصمیم ترامپ مبنی بر خروج از برجام هستند.

پیتر کرنان، تحلیلگر مسائل انرژی در موسسه اکونومیست اینتلیجنس یونیت گفت: «تصمیم ترامپ مبنی بر خروج از برجام به صورت رسمی سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران را در مسیری بسیار متفاوت از سیاست متحدان اروپایی اش قرار می دهد. اروپایی ها برجام را بهترین راه برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته ای می دانند.»

خمان افزود: «کشورهای روسیه، چین، ترکیه و هند احتمالا همگی با تحریم ها مخالفت خواهند کرد و سطح فعلی خرید نفت از ایران را ادامه خواهند داد.»

وی در عین حال گفت: «برخی متحدان آمریکا از جمله ژاپن و کره جنوبی ممکن است از تحریم های پیشنهادی آمریکا علیه ایران تبعیت کنند، زیر آنها نگران اند که چتر امنیتی آمریکا را در مقابله با کره شمالی از دست بدهند.»

آمارهای تجاری نشان می دهد که میزان عرضه نفت ایران به ژاپن و کره جنوبی از هم اکنون کاهش یافته و منابع آگاه در پالایشگاه های آسیایی نیز تایید کرده اند که این پالایشگاه ها شروع به روی آوردن به دیگر تامین کنندگان نفت کرده اند.

آمارهای موسسه تامسون رویترز ایکون نشان می دهد، صادرات نفت ایران به ژاپن و کره جنوبی نسبت به مارس 2017 نصف شده و در ماه آوریل به حدود 300 هزار بشکه در روز رسیده است.

بر این اساس، میزان خرید نفت چین از ایران نیز که در اواسط سال 2016 به 900 هزار بشکه رسیده بود، در سال 2018 به حدود 600 هزار بشکه کاهش یافته است.

یک مقام ارشد یک شرکت چینی گفت، تحریم های جدید موجب افزایش قیمت نفت خواهد شد و به پالایشگاه های چینی لطمه خواهد زد.

پالایشگاه های هندی نیز امیدوارند بتوانند خرید نفت از ایران را ادامه دهند.

منبع:تسنیم

افزودن نظر جدید