رفع مشکلات صنعت درگرو ایجاد تحول در نظام بانکی

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز رفع مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی در بخش صنعت را در گرو ایجاد تحول در نظام بانکداری عنوان کرد.
رفع مشکلات صنعت درگرو ایجاد تحول در نظام بانکی

صنعت نویس: رحیم بنا مولایی روز یکشنبه در نشست هم اندیشی با مدیران و کارشناسان بانک های استان البرز افزود: با توجه به سیاست دولت تدبیر و امید در جهت رفع موانع و مشکلات بخش تولید، بایستی بانک ها از ابزار های مناسب در جهت ارائه خدمات به بخش تولید برخوردار شوند.
وی پیشنهاد کرد: یک خط اعتبار ویژه برای فعالان اقتصادی در بانک ها ایجاد شود تا در صورتی که یک واحد تولیدی به لحاظ کمبود نقدینگی با مشکل مواجه شد چک های صادره تا مبلغ مشخصی با توجه به میزان اعتبار فعال اقتصادی حتی اگر با کمبود موجودی حساب مواجه بود پرداخت شود.
وی همچنین توصیه کرد، بانکها با بهره گیری از چک های رنگی، مشکل کمبود وجه در حساب های جاری را برطرف کنند.
وی توضیح داد: طرح چک های رنگی در نظام بانکی با هدف گردش اعتباری مطرح شد، اما بنا به دلایلی به مرحله اجرا در نیامد.
وی گفت: در صورت اجرایی شدن طرح چک های رنگی، به عنوان مثال کسی که چک آبی رنگ داشت می توانست فرضاً تا 20 میلیون تومان چک غیر قابل برگشت صادر کند و در این صورت هنگام معامله میزان اعتبار صادر کننده چک مشخص می شود.
بنا مولایی با اشاره به فضای ایجاد شده در برجام به مشکل گشایش ال سی با توجه به کمبود نقدینگی حاکم در بخش صنعت گفت: هم اکنون برای گشایش ال سی با مشکل حاد وضعیت مالی مواجه هستیم و درخواست داریم بانکها برنامه هایشان برای رفع این مشکل اعلام کنند.
رئیس اتاق بازرگانی استان همچنین به هزینه های پنهانی که بر تولید تحمیل می شود اشاره کرد و گفت: مراکز عرضه کالا به مصرف کنندگان به ویژه فروشگاه های زنجیره ای به جای پرداخت وجه نقد برای خرید محصولات چک های مدت دار و حداقل سه ماهه به تولید کننده می دهند و این در حالی است که تولید کننده بایستی برای خرید مواد اولیه وجه نقد پرداخت کند.
وی اضافه کرد: اگر تولید کننده در خواست دریافت وجه نقد به جای چک مدت دار را مطرح کند فروشگاه خریدار محصولات مبلغ پرداختی را با محاسبه 9 تا 10 درصد زیر قیمت پرداخت می کند.
بنا مولایی گفت: این مشکل متاسفانه در خرید مواد اولیه نیز وجود دارد و باید در ازا خرید یا وجه نقد پرداخت کنیم و یا مواد اولیه خریداری شده را گرانتر تهیه کنیم که اینگونه هزینه های تحمیلی به تولید کننده جز هزینه های پنهانی است.
وی افزود: برخی از تولید کنندگانی که برای دریافت تسهیلات بانکی با مشکل مواجه هستند و کمبود نقدینگی آنها را تحت فشار قرار داده، به ناچار آلوده دریافت وجوه بهره ای با بهره 3 تا 5 درصد در ماه می شوند که این موارد نیز جز هزینه های پنهانی است.
وی اظهار کرد: تحمیل اینگونه هزینه های پنهانی که رقم آن قابل ملاحظه است، در شرایطی است که دارایی بدون توجه به این مشکل دریافت مالیات را در خواست می کند.
وی ادامه داد: طبق مقررات حاکم 9 درصد ارزش افزوده بر اساس گزارش فروش سه ماهه باید پرداخت شود و این در حالی است که محصولات با چک مدت دار فروخته شده و تولید کننده باید بابت پولی که از محل فروش محصولات دریافت نکرده 9 درصد ارزش افزوده را نقداً پرداخت کند.

ایرنا

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید