ریزش دلار با بورس چه می‌کند؟

در حالی که افزایش نرخ تورم تبدیل پول نقد را به کالای قابل سرمایه گذاری در ایران گریزناپذیر کرده است، بررسی‌ها نشان می دهد نشانه های تغییر در سبد سرمایه گذاری ها از آخرین روزهای تیرماه مشهود شد .

تیرماه، ماه داغ سرمایه گذاری در بازار ارز بود، بررسی‌ها نشان می دهد بازار ارز ایران به واسطه رشد مداوم قیمت‌ها توانست به بازار مهم سرمیاه گذاران خرد و کلان تبدل شود . فیلم هایی که از دویدن خریداران ارز به سوی صرافی‌های بانکی منتشر شد دلیل این مدعاست، پیشروی دلار تا نرخ ۲۶ هزار تومان توانست بازار این ارز شاخص را به شدت داغ کند و رشد خریداران خرد نیز البته عاملی مهم تلقی می‌شد برای تداوم رشد قیمت دلار در بازار. دیگر سوی بحران ناشی از بلوکه شدن پول های ایران در کره جنوبی و عددم بازگشت ارزهای صادراتی ... سبب شد هشدارهای مکرر ریی کل بانک مرکزی در خصوص عدم سرمایه گذاری در بازار ارز به درستی شنیده نشود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد بازار دلار در ایران در چهار ماه نخست سال ۴۰ درصد افزایش را تجربه کرده است و این به معنای کاهش ۴۰ درصدی ارزش برابری پول ایران در قیاس با این ارز است.

همین کاهش ۴۰ درصدی در کنار تداوم رشد قیمت طلا در بازارهای جهانی که تحت تاثیر شیوع کرونا و تشدید نااطمینانی‌ها در بازارها رخ داده است سبب شد بازار سکه ایران با بازدهی هفتاد درصدی روبرو شود. پیشروی قیمت سکه تا مرز ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خریداران متعددی را به بازار کشاند و از پس مدتها رکود بازار خرید و فروش ارز و سکه در داغترین روزهای مانور پول داغ با افزایش مشتری همراه شد.

حالا اما با عقب نشینی قیمت دلار به کانال ۲۰ هزار تومان در صرافی‌های بانکی و کانال ۲۱ هزار تومان در بازار آزاد شرایط دستخوش تغییر شده است . صرافان می‌گویند واکنش اولیه خریداران بالا بردن حجم خرید بود اما وقتی روند کاهش قیمت ادامه یافت کم کم از شمار متقاضیان خرید کم شد هر چند در این بازار کسی چندان تمایلی به فروش ندارد . حالا با پیش بینی تداوم کاهش نرخ دلار تا کانال ۱۷ هزار تومان از سوی برخی صرافان و کارشناسان اقتصادی ، به نظر می‌رسد سبد سرمایه گذاری ها در حال تغییر است .

به عبارت دیگر شکل ورود سرمایه‌های سرگردان به بازار ارز با توجه به پیش بینی تداوم کاهش قیمت‌ها در دومین ماه تابستان بدون تردید دستخوش تغییر خواهد شد. دلار البته سایر بازارهای را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد. هر چند دردوره‌های رشد قیمت دلار، بهای خودرو و مسکن متناسب با این افزایش بالا می‌روند اما در دوره‌های ریزش قیمت‌ها تاثیر مستقیمی نمی‌گیرند چرا که چسبندگی بازار بالاست اما بورس اوراق بهادار را باید از این قادعده مستثنی دانست .

بازار ارز

بورس چه می‌شود؟
ریزش قیمت ارز در دو روز گذشته تاثیر خود را بر شخص بورس اوراق بهادار نمایان کرده است . بررسی‌ها نشان می دهد در ۴ماه اول امسال بورس بازاری بی رقیب برای جذب سرمایه ها بوده است .

شاخص اصلی بازار سهام در این دوره زمانی با رشد بیش از ۲۷۴ درصدی همراه شد حالا اما در دو روز گذشته عقب نشینی دلار ، با ریزش شاخص همراه است چرا که بیش از ۷۰ درصد شرکت‌های حاضر در بورس از قیمت ارز تاثیر می گیرند .

بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند با توجه به تحولات رخ داده در بازار ارز، شرایط برای سرمایه گذاری در بورس نیز با تغییر روبرو می شود چرا که پیچیدگی های بورس بیشتر شده و سرمایه گذاری در این بازار با چشم بسته دیگر جواب نمی دهد. در اصلاح گفته می شود دوره خرید سهم سودآور به پایان رسیده و لازم است سهام سودآور از منظر علمی مورد شناسایی قرار رگفته و سپس خریداری شود. این نکته اهمیت کسب دانش بورسی را بالا می برد .

مسکن و خودرو چه می‌کنند
خودرو در حالی بر طبل گرانی قیمت می کوبد و همگام با دلار با افزایش قیمت روبرو می شود که مشتری چندانی در بازار به خود نمی بیند . پیش بینی ها تداوم رشد قیمت در کنار بی مشتری بودن را گواهی می‌دهد . مسکن اما با وجود رشد افسارگسیخته قیمت بازار گرمتری دارد و تابستان داغ ۹۹ با گرمی تنور معاملات همراه خواهد بود . برخی بررسی ها از حرکت سرمایه ها از بازار ارز و سکه به سمت بازار مسکن حکایت دارند چرا که مسکن همواره نقطه پایانی سرمایه های سرگردان در ایران تلقی می شود.
خبرآنلاین

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید