موضع شرکت های اروپایی در رابطه با ایران

برخی از برجسته‌ترین شرکت‌های اروپایی از جمله پژو- سیتروئن، ایرباس و زیمنس که با ایران قراردادهای کلانی داشتند، نسبت به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای برجام واکنش نشان دادند.
موضع شرکت های اروپایی در رابطه با ایران

به گزارش صنعت نویس به نقل از رویترز، دونالد ترامپ – رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا – که در سخنرانی شب گذشته خود، خروج این کشور از توافق هسته‌ای موسوم به برجام را اعلام کرد، برخی از رسانه‌ها از احتمال به تعلیق در آمدن و یا لغو برخی قراردادهای تجاری میان ایران و شرکت‌های بزرگ اروپایی خبر داده و سخن گفتند.

شرکت خودروسازی پژو - سیتروئن فرانسه، هواپیماسازی ایرباس اروپا و زیمنس آلمان در واکنش به اعلام دونالد ترامپ – رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا – مبنی بر خروج این کشور از توافق هسته ای برجام، اعلام کرده‌اند که تا زمان تصمیم گیری مستقلانه اتحادیه اروپا در خصوص پایبندی به برجام منتظر خواهند ماند و تمامی فعالیت های آتی خود را با تصمیم کشورهای اروپایی مطابقت خواهند داد.

شرکت خودروسازی پژو- سیتروئن (PSA) فرانسه که یکی از بزرگترین و محوری ترین شرکت های فرانسوی فعال در ایران است و قراردادهای تجاری با شرکت های خودروسازی داخلی ایرانی دارد، در این خصوص عنوان کرده که امیدوار است اتحادیه اروپا موضع مستقلانه و متکی به خود را درباره پایبندی به برجام اتخاذ کند.

سخنگوی این شرکت در ادامه افزود: به هرحال، شرکت پژو نیز همانند بسیاری از شرکت‌های تجاری فعال در ایران، باید از قوانین و مقررات بین المللی و موضع اتحادیه اروپا در این خصوص پیروی کند.

رالف توماس – مدیر ارشد بخش اقتصادی شرکت زیمنس - نیز در واکنش به خروج ترامپ از برجام اظهار کرده است که به دقت مواضع اتخاذ شده بین المللی و اروپایی را بررسی کرده و مطابق آنها به پیش خواهد رفت.

وی در پاسخ به سوال خبرنگاران افزود: بدیهی است که ما نیز همانند سایر شرکت‌ها، از قوانین جهانی بازرسی بر صادرات متابعت کرده و باید منتظر باشیم تا ببینیم اتحادیه اروپا در این خصوص چه تصمیمی خواهد گرفت .

شرکت هواپیماسازی ایرباس اروپا هم که دفتر اصلی آن در فرانسه مستقر است، اعلام کرده که نیاز به زمان بیشتری دارد تا در خصوص اثرات خروج آمریکا از برجام تصمیم گیری کند.

ترامپ علاوه بر اعلام خروج از معاهده برجام، گفت که تحریم‌های اقتصادی با شدت بسیار بیشتری به ایران باز خواهند گشت که این تحریم ها بیشتر صادرات نفت و قراردادهای تجاری بزرگ از جمله خرید هواپیماهای مسافربری و غیرنظامی را نشانه گرفته است

ترامپ که همواره توافق نامه هسته‌ای ایران را برای آمریکا مایه تاسف می‌دانست، حالا به سنگ اندازی های مداومش مهر تایید زد و به ادامه توافق هسته ای با ایران خاتمه داد.

فرانسه یکی از مهم ترین کشورهای اروپایی است که سالیان سال نقش پررنگ و بسزایی در ایران ایفا کرده است. از مهم ترین شرکت هایی که در طول مدت زمان حیات برجام با ایران قراردادهای بزرگ و مهمی را به امضا رسانیدند، می توان به شرکت نفتی توتال، خودروسازی پژو- سیتروئن و رنو فرانسه اشاره کرد.

بسیاری از تحلیلگران برآورد کرده اند در صورتی که اروپا نیز تحت تاثیر خروج آمریکا از برجام قرار گیرد، طرفین معامله های بزرگ تجاری متحمل ضررهای مالی هنگفتی خواهند شد.

شرکت اروپایی ایرباس و بوئینگ آمریکا در مجموع قراردادهایی را به ارزش ۴۰ میلیارد دلار با شرکت هواپیمایی ایران ایر و آسمان به امضا رسانده بودند و قرار بود هرکدام به ترتیب ۱۰۰ و ۸۰ فروند هواپیما را به ایران تحویل دهند و حالا با خبر خروج ترامپ از توافق هسته ای، ممکن است به تعلیق درآمده و یا به طور کامل لغو شوند.

ایران ایر پس از برجام ۱۰۰ فروند هواپیمای ایرباس و ۲۰ فروند هواپیمای توربوپراپ ATR را سفارش داده بود که تاکنون سه فروند ایرباس و هشت فروند ATR را تحویل گرفته است.

منبع:ایسنا

افزودن نظر جدید