پشت پرده نوسانات نرخ ارز

قائم مقام بانک مرکزی گفت: نرخ ارز در سال های ۸۹ به بعد در اثر عملیاتی شدن تحریم ها در بخش های مختلف اقتصادی مانند نفت، بانک، بیمه و کشتیرانی امکان دسترسی آزاد کشور به منابع نفتی خود در بانک های خارجی را از ما گرفت که سبب شد بازار عرضه کشور آسیب پذیر شود.
پشت پرده نوسانات نرخ ارز

به گزارش صنعت نویس، اکبر کمیجانی اظهار داشت: در نظر داریم امسال به بنگاه های خرد و متوسط با داشتن بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی ۵۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بدهیم.

وی افزود: در سال جاری نیز چون رشد اقتصادی نفت تکمیل شده چندان انتظار تحقق رشد اقتصادی از ناحیه نفت نداریم. عمده انتظارات رشد اقتصادی ما از محل رشد صادرات غیرنفتی خواهد بود.

به گفته این مقام مسئول در بانک مرکزی، پیش بینی های این بانک و موسسات بین المللی تحقق رشد ۴ تا ۵ درصدی اقتصادی کشور در سال جاری است.

وی با اشاره به ثبات نرخ ارز اظهار داشت: این متغییر در سال های ۸۹ به بعد در اثر عملیاتی شدن تحریم ها در بخش های مختلف اقتصادی مانند نفت، بانک، بیمه و کشتیرانی امکان دسترسی آزاد کشور به منابع نفتی خود در بانک های خارجی را از ما گرفت که سبب شد بازار عرضه کشور آسیب پذیر شود.

کمیجانی ادامه داد: نتیجه آن نوسانات نرخ ارز در آن سال ها بود و نرخ ارز ناگهان از هزار و ۲۸۰ تومان به بالای سه هزار و ۵۰۰ تومان و نهایتا در بهار ۹۲ به چهار هزار تومان رسید. اما با وجود دولت یازدهم و تغییر نگاه سیاست بانکی دولت شاهد ثبات نسبی در نرخ ارز بودیم و دلار به زیر سه هزار تومان در بازار آزاد و نرخ ارز مبادله ای به حول و حوش دو هزار و ۲۰۰ تومان رسید که توانستیم با کمک نرخ مبادله ای تخصیص های لازم برای خرید کالاهای اساسی را انجام دهیم.

کمیجانی ادامه داد: در راستای تورم تک رقمی و حمایت از تولید پیش بینی ما این است که توان تسهیلات دهی بانک ها در پایان امسال به مرز ۶۷۰ هزار میلیارد تومان می رسد و جهت گیری بازار پولی در راستای اشتغال در جریان خواهد بود.

وی در پاسخ به پرسشی در خصوص همکاری بانک های بزرگ بین المللی با نظام بانکی ایران گفت: در زمان تحریم با ۳۳ بانک کوچک و متوسط در ارتباط بودیم که در حال حاضر با رفع تحریم ها با ۳۳۰ بانک متوسط و بعضا بزرگ روابط کارگزاری داریم.

کمیجانی تصریح کرد: بانک های بزرگ بین المللی به دو دلیل با ما همکاری نمی کنند؛ یکی محدودیت هایی است که از ناحیه دفتر کنترل دارایی های آمریکا در خارج از کشور (اوفک) به آنها وارد می شود و دلیل دیگر نیز مشکلات داخلی برخی بانک ها مانند ترازنامه تجاری آنها است که ایجاد روابط با بانک های خارجی را آسیب پذیر کرده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر با بانک هایی از اتریش، دانمارک، ایتالیا، آلمان، فرانسه، چین، کره جنوبی و ژاپن ارتباط داریم افزود: بانک های بزرگ خارجی ادعا می کنند که ارتباط نداشتن با ایران به دلیل جرایم سنگینی است که در سال های تحریم به دلیل روابط با ایران برای آنها تعیین شد. این در حالی است که این جرایم فقط به خاطر روابط بانکی با ایران نبوده و بخش زیادی از این جرایم به دلیل ارتباط با سایر کشورها بوده است و تنها بخش ناچیزی از آن به دلیل روابط با ایران بوده است.

منبع:مهر

افزودن نظر جدید