رئیس سابق مدیریت بحران کشور:

ریزش 80 درصد ساختمان‌های تهران در زلزله 5ریشتری!

زلزله دیشب غرب کشور تمام مسئولان و نهادها را به تکاپو انداخته است اما کارشناسان می‌گویند قبل از وقوع چنین حادثه‌ای باید برایش آمادگی پیدا می‌کردیم.
ریزش 80 درصد ساختمان‌های تهران در زلزله 5ریشتری!

به گزارش صنعت نویس، حسن قدمی رئیس سابق سازمان مدیریت بحران کشور درباره زلزله دیشب شهرهای مرزی ایران عراق که بزرگی‌اش 7/2 ریشتر بود می‌گوید: «باز هم یک بحران دیگر پیش آمد و ما تا این لحظه همان کارهایی را کرده‌ایم که همیشه می‌کنیم. باز هم مشکلاتی که آماده نبودن برایمان ایجاد کرده می‌بینیم اما برای اتفاقات آینده هیچ آمادگی ایجاد نمی‌کنیم.»

او ادامه می‌دهد: «متأسفانه هر کاری که درزمینه مدیریت بحران در کشور ما انجام می‌شود قائم به یک شخص است. هرکس می‌آید یک سری کار انجام می‌دهد و می‌رود بدون اینکه ما سیاست‌های کلان و برنامه‌ریزی‌های بلندمدت داشته باشیم.»

قدمی می‌گوید: «دیشب زلزله اتفاق افتاده و مسئولان تا 5 روز می‌گویند مشغول امدادرسانی هستیم درحالی‌که امداد مربوط به چند ساعت اولیه است، بقیه‌اش می‌شود آواربرداری و بیرون کشیدن جنازه‌ها. امدادرسانی آمادگی و مدیریت یکپارچه می‌خواهد. ما چندین سال فریاد زدیم مدیریت بحران را یکپارچه کنید. همین‌الان هم مسئولان همین فریاد را می‌زنند اما گوش شنوایی نیست. وقتی بحران اتفاق می‌افتد تازه دورهم جمع می‌شویم و می‌گوییم حالا چه‌کار کنیم درحالی‌که همه باید آماده باشند و به‌صورت خودکار با فرماندهی یکپارچه به‌محض وقوع بحران وظایفشان را انجام بدهند.»

قدمی بحران را برای تمام نقاط حساس ایران قریب‌الوقوع می‌داند و می‌گوید: «باید مسئله مدیریت بحران را جدی بگیریم. باید این موضوع تبدیل به یکی از اولین دغدغه‌های مسئولان رده‌بالا بشود و تا وقتی این اتفاق نیفتد نمی‌توان به نجات مردم امیدوار بود. اگر مدیریت بحران جدی گرفته شود ما شاهد سست بودن ساختمان‌های نوساز خواهیم بود. من قول می‌دهم اگر در تهران زلزله 5 ریشتری بیاید 80 درصد ساختمان‌های نوساز فرومی‌ریزند درحالی‌که در پایان کارشان آمده که می‌توانند تا 8 ریشتر را تحمل کنند.»

او اصلی‌ترین کارها را مربوط به‌پیش از حادثه می‌داند و می‌گوید: «امدادرسانی در شرایطی مانند زلزله خیلی سخت و تا حد زیادی غیر ممکن است. کشورهایی که در زمینه مقاومت در برابر زلزله پیشرفته محسوب می‌شوند مانند ژاپن و آمریکا، بیشتر از اینکه به فکر تجهیز سوله‌های مدیریت بحران باشند به فکر مقاوم کردن سازه‌ها و آموزش دادن به مردم هستند چون وقتی بحران شروع شد نیروهای امدادی کمک زیادی نمی‌توانند بکنند.»

منبع:اعتماد

افزودن نظر جدید