سیاست دولت در قبال یارانه‌بگیران از زبان نوبخت

سخنگوی دولت گفت: دو روش وجود دارد؛ یا اینکه یارانه بگیران نیازمند شناسایی شوند و یارانه‌ها دقیقا به اقشار شناسنامه دار پرداخت شود که این فرمول دولت است که نیاز به کمک و مساعدت مجلس دارد یا اینکه گفته شود یارانه افراد پردرآمد پرداخت نشود.
سیاست دولت در قبال یارانه‌بگیران از زبان نوبخت

به گزارش صنعت نویس، محمدباقر نوبخت در حاشیه جلسه علنی صبح امروز (سه‌شنبه) مجلس در نشست خبری با خبرنگاران پارلمانی اظهار کرد: دولت برنامه‌های متعددی از جمله بحث اشتغال دارد، ۱۲ برنامه با سرمایه‌گذاری بالغ بر ۷۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ارائه کرده تا بتوانیم در عرصه‌های مختلف همه مطالبات ضروری جامعه را پاسخ بدهیم و اشتغال ایجاد کنیم.

اهم اظهارات سخنگوی دولت را به نقل از خبرگزاری ها بخوانید؛

*در مورد مسکن و بافت‌های فرسوده نیز می‌توانیم حدود ۳۰۰ هزار فرصت شغلی به تفکیک ۲۶۰ هزار فرصت شغلی در بافت‌های فرسوده و ۴۰ هزار فرصت شغلی برای ۱۰۰ هزار مسکن روستایی ایجاد کنیم که این اقدام نه تنها از جنبه اشتغال مورد توجه است بلکه منجر به مقاوم سازی ابنیه روستایی و شهری در مقابل زلزله‌ و ایمن سازی آنها می شود.

* در زمینه مقابله با آلایندگی و آلودگی هوا دولت با دو برنامه برای نوسازی ناوگان درون شهری و برون شهری زمینه‌ای ایجاد می کند که در سال ۹۷ ضمن اینکه بتوانیم نسبت به کاهش آلودگی هوا اقدام کنیم، مصرف سوخت راهم کنترل کنیم و رفاه نسبی در اختیار مردم قرار دهیم. در هیمن زمینه ۲۵ هزار فرصت شغلی از این محل ایجاد خواهیم کرد.

* {درباره شائبه علت نوسانات شدید قیمت ارز با هدف جبران کسری بودجه}: دولت به هیچ وجه برای پوشش کسری بودجه خود حاضر به بهم ریختن اقتصاد نیست.

*{درباره سیاست دولت در قبال یارانه‌بگیران}: دو روش وجود دارد؛ یا اینکه یارانه بگیران نیازمند شناسایی شوند و یارانه‌ها دقیقا به اقشار شناسنامه دار پرداخت شود که این فرمول دولت است که نیاز به کمک و مساعدت مجلس دارد یا اینکه گفته شود یارانه افراد پردرآمد پرداخت نشود. این یعنی باید جیب تک تک ۸۰ میلیون ایرانی را بگردیم که درست نیست. دوست نداریم در زندگی مردم تشویش به وجود آوریم. سیاست دولت نسبت به یارانه بگیران اجرای قانون هدفمندی یارانه است و وارسی کردن اطلاعات حساب شهروندان ایرانی نیست. اما اینکه سراغ نیازمندان برویم و به آنها یارانه بدهیم کاملا منطقی است. مجلس باید شایستگان نیازمند یارانه را مشخص کند. البته در جلسات کمیسیون تلفیق باید به فرمول مشترکی برای استفاده بهینه از یارانه ها جهت کاهش فقر مطلق برسیم.

* دولت آمادگی دارد برای همسان سازی حقوق بازنشستگان ۳۴۰۰ میلیارد تومان اختصاص دهد. ما اصرار داریم و مطالبه درست و به حقی است که البته که در نشست مجدد با کمیسیون تلفیق ۲۰۰۰ میلیارد تومان مصوب مجلس را به ۳۴۰۰ میلیارد تومان اصلاح خواهیم کرد. دولت برای این اصلاح پیش بینی های لازم را انجام داده است، اما برای تحقق این مسئله وفاق بین دولت و مجلس ضروری است.

*{درباره واکاوی اغتشاشات اخیر در دولت}: باید این پدیده اجتماعی مطالعه شود که همکاران در دولت مشغول این کار هستند، اما باید توجه داشت که مسائل اجتماعی متغیرهای تک گزینه‌ای نیستند؛ بلکه یک ماتریس هستند و باید از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گیرد و سخنان یک جانبه در این خصوص قابل قبول نیست و ارزش طرح کردن ندارد.

*{درباره نگرانی مقامات انگلیس از جنایات عربستان در یمن}: آنان باید اعلام کنند چقدر تسهیلات و بمب در اختیار سعودی‌ها قرار دادند که آنها هم در یمن جنایت می آفرینند.

*{درباره پیش‌بینی افزایش قیمت حامل‌های انرژی}: دولت قطعا قیمت بنزین و سایر حامل‌های انرژی در سال ۹۷ را افزایش نمی‌دهد.افزایش قیمت حامل‌های انرژی مسئله دیگری است. اگر قیمت‌ها بخواهد اصلاح شود منابع حاصل از این اصلاح در جهت توسعه اشتغال پایدار کشور هزینه خواهد شد. این موضوع در برنامه ششم مورد تاکید قرار گرفته و ما موظف هستیم این کار را طبق قانون برنامه انجام بدهیم. بر همین اساس اصلاحی را پیش‌بینی کردیم و از این محل 17 هزار و 300 میلیارد تومان منابع برای اشتغال در نظر گرفتیم که کمیسیون تلفیق آن را تایید نکرد. اشکالی هم به آن وارد نیست چرا که منابع دیگری پیش‌بینی شد و در کنار منابع صندوق که در این راستا سیاستگذاری می‌شود و تسهیلاتی که پیش‌بینی شده مجموعا 73 هزار و 400 میلیار تومان منابع برای اشتغال در نظر گرفته شده که بین 12 برنامه تقسیم می‌شود. ما مصمم هستیم قبل از اتمام فرصت کمیسیون تلفیق، کل این مجموعه را با اقلام تفصیلی در اختیار نمایندگان قرار دهیم.

*{درباره مدیران دو تابعیتی}: ممکن است در جلساتی در کمیسیون مربوطه با وزارتخانه و دولت وجود داشته که ما در جریان آن نیستیم اما دولت در این زمینه قانون را اجرا می‌کند.

*{درباره اجرای قانون جامع ایثارگران در بودجه 97}: ما در اعداد و ارقامی که در ردیف‌های مختلف پیش‌بینی کردیم اجرای این قانون را مورد توجه قرار دادیم. در تبصره 10 هم بند مرتبطی در خصوص برخورداری فرزندان ایثارگران از معافیت‌ها و ترجیحات جرایم خدمت سربازی پیش‌بینی شده بود. کمیسیون تلفیق به این اعتبار که در قانون اصلی این موضوع آمده آن را نیاورد اما هم مجلس و هم دولت خواهان توجه به کسانی هستند که هویت ما با ایثار آنها معنا می‌یابد.

منبع:خبرآنلاین

افزودن نظر جدید