موضع پلیس فتا درباره تلگرام و اینستاگرام

روز گذشته پیام‌رسان تلگرام، پرکاربرترین اپلیکیشن اینترنتی در ایران با 40 میلیون عضو، یکی از طولانی‌ترین اختلالات خود را تجربه کرد. این در‌حالی است که حدود دو ماه است بحث‌ها، خبرها و گمانه‌زنی‌هایي درباره فیلتر‌شدن این پیام‌رسان به‌صورت‌جدی در حال طرح و انتشار است.
موضع پلیس فتا درباره تلگرام و اینستاگرام

به گزارش صنعت نویس، این اختلال البته ربطی به داخل نداشت و طبق اعلام به دلیل بروز مشکل در سرورهای مرکزی این پیام‌رسان در آمستردام هلند رخ داد اما برای همه کاربرانی که هر‌روز بخش زیادی از کار و سرگرمیشان وابسته به تلگرام است، تجربه طولانی قطع‌شدن این پیام‌رسان کمی ترسناک بود. این حجم از وابستگی به این اپلیکیشن و قطع یا فیلترشدن یک‌باره‌اش بسیاری از ارتباطات و کارها را مختل می‌کند. در همین روز البته رئیس پلیس فتای کشور در یک نشست خبری حاضر شد تا هم درباره تلگرام و اینستاگرام صحبت کند و هم به دیگر رویدادهای حوزه سایبری بپردازد.

رئیس پلیس فتای ناجا در نشست خبری روز گذشته خود با اعلام اینکه اینستاگرام خلاف پروتکل‌های بین‌المللی هیچ سروری در داخل کشور ندارد، از بررسی پلیس روی ۵۱ هزار پیج اینستاگرامی با محتوای مستهجن و مبتذل خبر داد و گفت: اقدامات پلیس فتا برای شناسایی ادمین این پیج‌ها در حال انجام است.

سردار کمال هادیانفر از شناسایی و بررسی ۵۱ هزار حساب اینستاگرامی در کشور خبر داد و گفت: در این میان برخی از کاربران که به شاخ‌های اینستاگرامی نیز مشهور شده‌اند، حضور دارند. این کانال‌ها مطالب مبتذل و مستهجن را ترویج می‌کنند.

او درباره فیلترینگ هوشمند در اینستاگرام هم گفت: این موضوع با پیگیری وزارت ارتباطات انجام شد؛ اما از سال گذشته با تغییر ssl در اینستاگرام عملا فیلترینگ هوشمند ناکارآمد شد و جز در موارد معدودی که امنیت ملی در خطر است، فیلترینگ هوشمند در اینستاگرام نیست. به گزارش ایسنا او درباره افراد مشهور به شاخ‌های اینستاگرامی و اقدامات مجرمانه‌ای که از سوی برخی از آنان در این فضا رخ می‌دهد نیز این‌طور گفت: برخی از جرائم از طریق پلیس بین‌الملل ردیابی می‌شود؛ اما برخی از موضوعاتی که در کشور ما جرم است، در کشورهای دیگر جرم نیست و بسیاری از این افراد در کشورهای دیگر به ویژه ترکیه مستقر هستند ولی مواردی هم بوده که نسبت به برخورد با آنان اقدام شده است.

هادیان‌فر از رشد چشمگیر جرائم در فضای تلگرام خبر داد و ادامه داد: طبق آمارهای ما در سال ۹۵، 79. 31 درصد جرائم در تلگرام رخ می‌داد که امسال این آمار به 5. 49 درصد از کل جرائم فضای مجازی افزایش یافته است که از این میان حدود ۴۰ درصد مربوط به انتشار تصاویر خانوادگی و ۲۰ درصد مربوط به مزاحمت بوده است. به گفته او امروز بیش از 49.5 درصد از جرائم فضای مجازی در تلگرام رخ می‌دهد و حدود ۷۰ درصد از کل جرائم در پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی است.

رئیس پلیس فتای ناجا در ادامه با بیان اینکه ۲۴ درصد از تراکنش‌های بانکی در کشور از طریق دستگاه‌های خودپرداز انجام می‌شود، گفت: متأسفانه سیستم دستگاه‌های ATM‌یا همان‌ خودپرداز در کشور ما قدیمی و مربوط به سال ۹۰ است و از دانش و تکنولوژی روز در آنها استفاده نشده است. کارت‌های بانکی مگنتی که امروزه صادر می‌شود، در دنیا منسوخ شده و کارت‌های جدید گرچه یک یا دو یورو قیمت دارند اما به صورت چیپ هستند و اطلاعات بانکی کاربران را حفظ می‌کنند.

او با اشاره به جرائم فضای مجازی نیز گفت: متأسفانه کانال‌های تلگرامی حاوی محتوای مبتذل و مستهجن، ابتدا با موضوعات طنز و سرگرمی اقدام به جذب می‌کنند؛ اما در نیمه‌های شب مطالب و فیلم‌های مستهجن را بارگذاری می‌کنند که با اقدامات پلیس فتا، ۲۳ هزار کانال و گروه مجرمانه در این فضا از میان ۳۰ هزار و ۱۸۸ کانال مجرمانه، شناسایی و مسدود شد. متأسفانه در کمتر از ۱۰ دقیقه بعد کانال مشابه که پیش‌تر تبلیغات آن تحت عنوان کانال پشتیبان انجام شده بود، فعال شده و دوباره همان محتواها در فضای تلگرام بارگذاری می‌شود. رئیس پلیس فتای ناجا همچنین از فعالیت چهار هزار و۷۵۳ مورد تروریستی و داعشی در فضای مجازی خبر داد و گفت: ۶۵۰ کانال و گروه نیز در حوزه ضداسلام و تبلیغات این‌چنینی فعالیت می‌کنند و کانال‌های قابل‌توجهی نیز در امر فروش مواد‌مخدر، کالاهای ممنوعه و... فعال هستند.

هادیان‌فر در پاسخ به سؤالی درباره پیام‌رسان‌های داخلی، نیز گفت: تأکید ما استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی است؛ چراکه اطلاعات مردم در این شبکه‌ها امنیت بیشتری دارد. شما ببینید مدیر تلگرام زمانی که از روسیه خارج شد، هیچ پولی نداشت اما امروز جزء 600 میلیاردر برتر دنیاست و در سطح جهان هزار و 500 میلیارد دلار از فروش اطلاعات مردم در شبکه‌های اجتماعی درآمدزایی شده است. بنابراین تمام پیام‌رسان‌هایی که می‌گویند اطلاعات ما امن است، در واقع اطلاعات خود را در اختیار آمریکا و اسرائیل قرار می‌دهند و از این طریق درآمدزایی می‌کنند؛ وگرنه چطور ممکن است تلگرامی که هیچ تبلیغ و درآمدی ندارد، این‌طور مدیرعاملش را ثروتمند کند. او با بیان اینکه اگر کاربران ایرانی و روسی از تلگرام خارج شوند، این شرکت ورشکسته خواهد شد، گفت: ‌در واقع تلگرام از فروش اطلاعات کاربران عمده خود که از کشور ایران و روسیه هستند، به درآمد رسیده وگرنه اطلاعات کاربران دیگر کشورها در تلگرام چندان نیست؛ چراکه کاربر زیادی از کشورهای دیگر ندارد.

هادیان‌فر با اشاره به ارائه آمارهای جهانی و داخلی از وضعیت دسترسی به اینترنت، خاطرنشان کرد: از هفت میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت جهان، چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر از آنان به اینترنت دسترسی دارند. آمار دسترسی به اینترنت در کشور ما نیز در سال ۹۲، سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود که این آمار در سال گذشته به ۵۶ میلیون کاربر افزایش داشته است که ۸۰ درصد از این افراد از اینترنت تلفن همراه نیز برای دسترسی به فضای مجازی استفاده کرده‌اند.

رئیس پلیس فتا با بیان اینکه ۹۳۷ هزار وب‌سایت با دامنه دات آی‌آر در کشور فعال است، گفت: طبق آمارهای ما امروز حدود ۴۰ میلیون کاربر در تلگرام و ۲۰ میلیون نفر کاربر در اینستاگرام فعال هستند و متأسفانه اینستاگرام هیچ سروری در داخل کشور ندارد؛ این در حالی است که باید بتوانیم بر اساس پروتکل‌ها، مجرمان را در این فضا ردیابی کنیم.

منبع:فرارو

افزودن نظر جدید