شرط کاهش خاموشی ها در سال آینده

باتوجه به برنامه‌های وزارت نیرو برای سال آینده به نظر می‌رسد که در پیک سال ۱۳۹۸ چالش‌های کمتری در حوزه صنعت گریبانگیر کشور شود؛ به شرط آنکه تمام برنامه ها مطابق جدول زمانبندی اجرایی شود و مشترکان نیز به مساله مدیریت مصرف نگاه ویژه تری داشته باشند.
شرط کاهش خاموشی ها در سال آینده

به گزارش صنعت نویس، امسال بر خلاف سال‌های گذشته، صنعت برق کشور در جدال با خاموشی کم آورد و شاهد خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده‌ای در سراسر ایران بودیم که بر اساس گفته‌های مسئولان، کمبود بارندگی و به عبارت بهتر کمبود تولید نیروگاه‌های برق‌آبی و افزایش محسوس دما، موجب ایجاد این وضعیت شد؛ اما مساله این است که آیا در سال آینده نیز این مشکلات به قوت خود باقی می‌ماند؟

از نوزدهم مرداد خاموشی های برنامه ریزی شده در کشور پایان یافت و از همان زمان نیز صادرات برق ایران استارت خورد و برنامه ریزی ها برای گذر از پیک (اوج مصرف) سال آینده نیز به جریان افتاد.

بر اساس گفته های رضا اردکانیان، وزیر نیرو برنامه‌های تفصیلی برای گذر از پیک سال ۱۳۹۸ آماده شده و در همین هفته به هیات دولت ارائه خواهد شد و برآوردها حاکی از این است که در پیک سال آینده ۶۰ تا ۶۱ هزار مگاوات نیاز تولید برق خواهیم داشت که با توجه به ظرفیت کنونی، باید ۸۰۰۰ مگاوات دیگر به ظرفیت صنعت برق ایران افزوده شود.

وی مدیریت مصرف ۳۰۰۰ مگاوات را نیز عامل دیگری برای افزایش ظرفیت تولید برق کشور می‌داند و معتقد است که از این پس باید به جای کلمه صرفه جویی از عنوان تولید استفاده شود چراکه ساخت نیروگاه محاسن زیادی همچون اشتغال‌زایی بالا دارد، اما توان کشور نیز باید در نظر گرفته شود و چگونگی مصرف آب و برق مورد توجه قرار گیرد.

در همین راستا، اجرای ۱۲ برنامه در حوزه مدیریت مصرف و تولید در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفته که نمونه‌ای از این برنامه‌ها شامل بخش صنایع و مشارکت مستمر آنها، اصلاح مسایل پرمصرف و به‌کارگیری لوازم کاهنده، تغییر تعرفه پرمصرف‌ها و... می‌شود که کار دقیق روی آنها انجام شده و در نوبت عرضه به هیات وزیران است.

از سوی دیگر، تغییر تعرفه پرمصرف ها ازسوی وزارت نیرو به عنوان عامل اصلاحی برای تبدیل بدمصرف‌ها به خوش مصرف‌ها تعریف و قرار شده تعرفه ها به گونهای افزایش یابد که پرمصرف ها تمایلی به حضور در گروه پرمصرف‌ها نداشته باشند.

این در شرایطی است که در حال حاضر سهم پرمصرف‌ها در صنعت برق ۳۴ درصد است که مصرف بالایی را دربر می‌گیرد و با شرایط امروز کشور نمی‌تواند مانند گذشته به این‌گونه از شیوه‌های مصرف ادامه دهد از این رو سیاست وزارت نیرو مقابله جدی با این گروه از افراد است.

باتوجه به برنامه‌های وزارت نیرو برای سال آینده به نظر می‌رسد که در پیک سال ۱۳۹۸ چالش‌های کمتری در حوزه صنعت گریبانگیر کشور شود؛ به شرط آنکه تمام برنامهها مطابق جدول زمانبندی اجرایی شود و مشترکان نیز به مساله مدیریت مصرف نگاه ویژه تری داشته باشند.

 

منبع:ایسنا

افزودن نظر جدید