هاشمی‌طبا:از دشنام‌گویی که دلمان را خنک می‌کند پرهیز کنیم

مصطفی هاشمی‌طبا گفت: باید از هرزه گویی و دشنام گویی و کلمات و حرکاتی که فقط دل خودمان را خنک می کند اجتناب کنیم.

به گزارش خبرآنلاین، مصطفی هاشمی طبا پنجمین نفری بود که در دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم پشت تریبون قرار گرفت.  از او پرسیده شد: مهمترین اولویت های سیاست خارجی دولت شما چیست؟  چه سیاستی برای جریان مقاومت و تروریسم دارید؟

او در پاسخ گفت: طبیعی است که نگهداری شأن جمهوری اسلامی در همه دنیا از یکسو و ارتباطات حسنه و تعامل فی مابین دولت جمهوری اسلامی با دولت های دیگری که به رسمیت شناخته شده اند از سوی دیگر در تمام زمینه ها مورد نظر است.

این کاندیدای ریاست جمهوری ادامه داد: البته بستگی به عملکرد و نگاه دولت های طرف های مقابل دارد. اما تدبیر ما در برابر دولت های مختلف باید متفاوت باشد. طبیعتا ما همسایگانی داریم که با حفظ عزت و اقتدار خودمان باید با آنها در تعامل باشیم. فرهنگ ارتباطی بر اساس آنچه که در تاریخ اسلام و  آموزه های اسلامی است؛ باید باشد.

وی گفت: حسب این آیه شریف قرآن وَلا تَسُبُّوا الَّذِینَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللّه ،باید از هرزه گویی و دشنام گویی و کلمات و حرکاتی که فقط دل خودمان را خنک می کند؛ اجتناب کنیم. طبیعی است که باید همواره در برابر عناصری که از صهیونیست ها و استکبار جهانی دستور می گیرند؛ مقاومت کنیم. اگر انعطاف داریم ولی استقامت هم باید داشته باشیم.

هاشمی طبا در مورد منطقه و تهدیدهایی که مقابل کشورهای همسایه است، نیز گفت:‌ در درجه اول مردم آن کشورها باید به آینده خود فکر کنند و با آنها مبارزه کنند. ما همچنان که در گذشته هم بوده، طبیعتا از طریق کمک های فرهنگی و مستشاری در ارتقای توان ها برای استقامت تلاش و کوشش می‎کنیم.

وی ادامه داد: در عین حال با دیپلماسی مثبت با عناصری که از تروریست حمایت می کنند باید تعامل داشته باشیم تا آنها را هم تعدیل کنیم. اما یادمان نرود که اگر بخواهیم موضوع را به سادگی ببینیم و در هر مورد، برنامه برای پیشرفت کار نداشته باشیم،‌ ضربه خواهیم خورد. باید با استراتژی صحیحی که نظام تصمیم می گیرد، تصمیمات لازم را به اجرا درآوریم. بنابراین باید نیروهای دفاعی خود و عناصر فرهنگی در کشورهای دیگر را تقویت کنیم.

نقد دیگر نامزدها؛ اسکار فرهادی فرهنگ ساز است

اسحاق جهانگیری درباره این موضوع با بیان اینکه ما در زمینه سیاست خارجی نیازمند این هستیم که از تمام ظرفیتی که در کشور وجود دارد استفاده کنیم، گفت: ما باید بر اساس منافع ملی راهبرد ملی را پیش برده و به دیپلماسی عمومی کشور هم توجه کنیم. ما می توانیم با کشورهایی که می توانند چهره دقیقی از ایران تصویر کنند، مراوده داشته باشیم.

او ادامه داد: هنرمندان می توانند در عرصه بین المللی بدرخشند و چهره فرهنگی ایران را به دنیا معرفی کنند. اصغر فرهادی یک فرد است که در اسکار جایزه می گیرد. او با تمام محدودیت هایی که وجود دارد فیلم تولید می کند و بعد همین موضوع جایزه گرفتن او تبدیل به یک فرهنگ می شود.

جهانگیری با بیان اینکه توریسم یکی از دیپلماسی های عمومی است که می توانیم روی آن حساب کنیم، گفت: ما باید قدرت نرم ایران را همراه با قدرت سخت ایران که همان قدرت دفاعی است؛ تقویت کنیم.

در ادامه ابراهیم رئیسی نیز در نقد سخنان هاشمی طبا، گفت: باید دیپلماسی کشور متاثر از وضعیت اقتصادی کشور باشد و بازار صادرات را فراهم آورد. سهم ما از صادرات در منطقه چقدر است؟ روابط ما با همسایگان باید خوب باشد. رابطه ما با عراق خوب است اما سهم مبادلات ما با عراق چقدر است؟ الان که بیکاری و فقر مساله اصلی کشور ماست، دیپلماسی ما هم باید در این راستا قرار بگیرد.

وی با تاکید بر شان مردم ایران در خارج از کشور، ادامه داد: نباید به پاسپورت ایرانیان توهین شود. متاسفانه این دولت در موارد متعددی به این موضوع بی توجه بوده است.

قالیباف هم سیاست خارجی را ارکان جدی هر حکومتی خواند و گفت: دولت ها با توجه به شرایط بین المللی، بدون هماهنگی و گفت وگو با دیگر ملل و دول نمی توانند پیش بروند. باید به دیپلماسی قدرت، مذاکره و عمومی و اقتصادی توجه کنیم. دولت مردم در سیاست خارجی خود اولویت را به دیپلماسی اقتصادی داده است. اگر دولت یازدهم می گوید که در دیپلماسی مذاکره موفق بوده به دلیل آن است که قبلا در دیپاماسی قدرت موفق بوده ایم که آنها پای میز مذاکره آمدند. اما الان انسجامی در حوزه بین الملل نداریم. ما در دولت مردم وزارت امورخارجه و تجارت بین الملل خواهیم داشت و از بازار 400 میلیونی منطقه استفاده می کنیم. رویکرد کشور ما واردات است د رحالیکه باید به صادرات تغییر یابد.

میرسلیم هم از هاشمی طبا پرسید که چطور می خواهید از خون شهدا دفاع کنید؟ چطور می خواهید با کشورهایی که مرزبانان ما را مورد حمله قرار می دهند، مذاکره کنید؟ چطور می خواهید جلوی برداشت از آب های مشترک را بگیرید؟ چطور می خواهید با قطری ها مذاکره کنید درباره مخازن مشترک؟ با تفلیسی ها چطور می خواهید مذاکره کنید که زن ایرانی را لخت می کنید؟ سیاست خارجی که این نیست بگوییم در برجام مذاکره کرده ایم؟ چهار سال به حقوق ما در رابطه با کشورهای همسایه بی توجهی شد.

برچسب‌ها :

افزودن نظر جدید